Πετρέλαιο

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου - Στην αυριανή συνεδρίαση του OPEC+ όλα τα βλέμματα

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου - Στην αυριανή συνεδρίαση του OPEC+ όλα τα βλέμματα
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό από τη «βουτιά» του περασμένου Απριλίου

Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου το πετρέλαιο, μετά τα μεικτά πρόσημα της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής του OPEC+ αργότερα εντός της εβδομάδας.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,65% στα 42,59 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχωρεί κατά -0,77% στα 49,78 δολ. ανά βαρέλι.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό από τη «βουτιά» του περασμένου Απριλίου, μετά την απόφαση των χωρών του OPEC+ να μειώσουν την ημερήσια παραγωγή τους κατά 9,7 βαρέλια για το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2020.
Αύριο (14/7) αναμένεται να συναντηθεί η Τεχνική Επιτροπή του OPEC+ προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της συμφωνίας.

Κρίσιμο χρονικό σημείο

Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το timing των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά, λόγω της περίεργης τροπής που παίρνει παντού το θέμα του κορωνοϊού. Η προοπτική να περιοριστούν οι περικοπές και να αυξηθούν πάλι τα επίπεδα της προσφοράς τρομάζει σε μία περίοδο κατά την οποία η ζήτηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση λόγω της πανδημίας και της βαθύτατης ύφεσης που αυτή έχει πυροδοτήσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης