Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Dakota Access επιδιώκει την αναστολή της απόφασης κλεισίματος του αγωγού εν αναμονή έφεσης

Η Dakota Access επιδιώκει την αναστολή της απόφασης κλεισίματος του αγωγού εν αναμονή έφεσης
Το δικαστήριο διαπίστωσε σφάλμα στην περιβαλλοντική άδεια για τον αγωγό Dakota Access Pipeline
Η Dakota Access, LLC ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να αναστείλει την εντολή του να κλείσει και να αδειάσει τον μεγαλύτερο αγωγό πετρελαίου από τη Βόρεια Ντακότα εντός 30 ημερών εν αναμονή της έφεσης της απόφασης, σύμφωνα με το Reuters.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέρριψε αίτημα έκτακτης ανάγκης για επανεξέταση της απόφασής του, η οποία ήρθε καθώς το δικαστήριο διαπίστωσε σφάλμα στην περιβαλλοντική άδεια για τον αγωγό Dakota Access Pipeline (DAPL) των 570.000 ανά ημέρα

Η Dakota Access, ελεγχόμενη από την Energy Transfer LP, ζήτησε από το δικαστήριο σε ένσταση αργά την Τετάρτη να αποφασίσει σχετικά με το αίτημά της έως τις 14 Ιουλίου, ώστε να μπορεί να ασκήσει έφεση στο Circuit Court των Η.Π.Α. Το κατώτερο δικαστήριο διεξάγει ακρόαση την Πέμπτη για να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα.

Η DAPL διατάχθηκε να κλείσει και να αδειάσει τον αγωγό έως τις 5 Αυγούστου ενώ ολοκληρώθηκε μια περιβαλλοντική ανασκόπηση της γραμμής.  Ένα τμήμα του αγωγού περνά κάτω από τη λίμνη Oahe της Νότιας Ντακότας, μια πηγή πόσιμου νερού για τη φυλή Standing Rock Sioux, η οποία αντιτάχθηκε από καιρό στον αγωγό.

Η Dakota Access είπε ότι το κλείσιμο της γραμμής θα κοστίσει σε εταιρείες και κρατικές οικονομίες δισεκατομμύρια δολάρια και θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Η Energy Transfer και η Dakota Access λένε ότι θα χάσουν 2,8 εκατομμύρια $ έως 3,5 εκατομμύρια $ κάθε μέρα, που η γραμμή είναι αδρανής το 2020 και έως 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το επόμενο έτος.

Η εκκαθάριση της γραμμής, η οποία εκτείνεται 1.172 μίλια από την περιοχή σχιστόλιθου Bakken στη Βόρεια Ντακότα έως την Patoka του Ιλλινόις, θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες και θα κοστίσει περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε. Η εταιρεία είπε στο Reuters την Τετάρτη ότι δεν είχε λάβει ακόμη μέτρα για να αδειάσει τη γραμμή.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης