Φυσικό Αέριο

Ανοίγει τον Αύγουστο το data room για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Ανοίγει τον Αύγουστο το data room για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας
Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τους διεκδικητές έως το τέλος του έτους
Με στόχο έως το τέλος του 2020 να έχουν κατατεθεί δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί τις σχετικές διαδικασίες και όπως φαίνεται εντός του Αυγούστου ανοίξει το data room και οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη αποστείλει στους υποψηφίους που έχουν προκριθεί στον δεύτερο γύρο, το προσύμφωνο εμπιστευτικότητας (confidentiality agreement) και έχει λάβει τις σχετικές παρατηρήσεις από τους συμμετέχοντες. Έτσι εκτιμάται ότι ως το τέλος του μήνα θα έχει καταλήξει στο οριστικό κείμενο της συμφωνίας εμπιστευτικότητας την οποία και θα υπογράψουν οι συμμετέχοντες.

Εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο virtual data room, μέσω μιας διαδικασίας τριών φάσεων. Συγκεκριμένα τα στοιχεία που αφορούν την δραστηριότητα της ΔΕΠΑ Εμπορίας έχουν ταξινομηθεί σε τρεις κατηγορίες :

-Η πρώτη αφορά τα «μη ευαίσθητα δεδομένα» (non sensitive data), στα οποία θα μπορεί να υπάρχει σχετικά ελεύθερη πρόσβαση των ενδιαφερόμενων
-Η δεύτερη αφορά στα «ευαίσθητα δεδομένα» (sensitive data) τα οποία θα μόνο στους συμβούλους και όχι στους υποψήφιους αγοραστών της ΔΕΠΑ Εμπορίας.
-Η τρίτη κατηγορία δεδομένων θα είναι διαθέσιμη μόνο με φυσική παρουσία στα γραφεία της ΔΕΠΑ και μάλιστα υπό περιορισμούς. Συγκεκριμένα θα επιτρέπεται η παρουσία πέντε συμβούλων από κάθε υποψήφιο σχήμα για περιορισμένο χρόνο και θα παρέχονται πληροφορίες που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των «εμπορικά ευαίσθητων δεδομένων» ( commercially sensitive data).

Επτά επενδυτικά σχήματα στη shortlist

Μάλιστα οι σύμβουλοι δεν θα μπορούν να μεταφέρουν στον πελάτη τους εξειδικευμένες πληροφορίες όπως η τιμή πώλησης του αερίου σε έναν συγκεκριμένο καταναλωτή, αλλά θα μπορούν μόνο να επιβεβαιώσουν ένα γενικότερο σύνολο, δηλαδή να επαληθεύσουν και να ενημερώσουν τον πελάτη τους για το συνολικό αποτέλεσμα μίας δραστηριότητας.

Υπενθυμίζεται ότι τα επτά επενδυτικά σχήματα που έχουν προκριθεί στη shortlist για την αγορά της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι η C.G. GAS LIMITED, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου, η MET HOLDING AG, με έδρα στο Zug της Ελβετίας και δραστηριότητες στη κεντρική και νότια Ευρώπη, η SHELL GAS, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε, η κοινοπραξία ΕΛΠΕ – EDISON, η κοινοπραξία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ - ΔΕΗ Α.Ε και η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Η πώληση αφορά κατ’αρχήν στο 65% του μεριδίου του δημοσίου στην εταιρία. Για το υπόλοιπο 35%, το οποίο ανήκει στα ΕΛΠΕ, ο πετρελαϊκός όμιλος έχει συμφωνήσει ότι σε περίπτωση που δεν πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό, τότε θα διαθέσει και το δικό του μερίδιο στον προτιμητέο επενδυτή, που θα προκύψει από τη διαδικασία.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης