Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο λόγω των ανησυχιών για νέο lockdown

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο λόγω των ανησυχιών για νέο lockdown
Η ανησυχία για τον κορωνοϊό αντισταθμίζει ττις ενδείξεις για ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου
Οι ανησυχίες σχετικά με την ανανέωση του lockdowns στις Ηνωμένες Πολιτείες υπερέβησαν τις ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ την Πέμπτη 9/7/2020 και άσκησαν πιέσεις τις τιμές του πετρελαίου.
Η αγορά βρίσκεται επίσης σε κατάσταση αναμονής πριν από μια συνεδρίαση στις 15 Ιουλίου της επιτροπής παρακολούθησης της αγοράς του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του.

Περί τις 19:10 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχωρούσαν 1,64%, διαπραγματεύθηκαν στα 42,58 $ ανά βαρέλι, μετά από άνοδο 0,5% την Τετάρτη, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate υποχώρησαν 2,5% στα 39,86 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο 0,7% την προηγούμενη ημέρα.

«Η υποστήριξη θα εξαφανιστεί μετά από αυτήν την εβδομάδα καθώς τα κρούσματα κοροναϊού αυξάνονται σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ», δήλωσε ο Tamas Varga της PVM Oil Associates, προσθέτοντας ότι ήταν πιθανή η πτώση των τιμών.

Τα στοιχέια από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, πολύ περισσότερο από ό, τι ανέμεναν οι αναλυτές, καθώς η ζήτηση έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Μαρτίου.
Ωστόσο, μια αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ ενισχύσε την προοπτική ανανεωμένων lockdowns που πιθανόν να εμποδίσουν τη συνεχή ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκε σε περιοχές όπου αποκαταστάθηκαν τα lockdowns, αν και στην Ανατολική Ακτή, όπου οι μολύνσεις από κορωνοϊό ήταν υπό έλεγχο, ανέκαμψε καλά, δήλωσε ο Lachlan Shaw, επικεφαλής της έρευνας βασικών προϊόντων στην National Australia Bank,.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν περισσότερες από 60.000 νέες περιπτώσεις COVID-19 την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε από μια χώρα σε μία μέρα.

Η Λιβύη, των οποίων τα λιμάνια έχουν αποκλειστεί από τον Ιανουάριο, προσπαθεί να ξαναρχίσει τις εξαγωγές αφότου η κρατική εταιρεία πετρελαίου προχώρησε σε άρση της ανωτέρας βίας στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Es Sider την Τετάρτη. Ωστόσο, ένα δεξαμενόπλοιο εμποδίστηκε να εισέλθει στο λιμάνι.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης