Ενέργεια

Λίβανος: Δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με το Ιράν για τις εισαγωγές καυσίμων

Λίβανος: Δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με το Ιράν για τις εισαγωγές καυσίμων
"Προς το παρόν δεν υπάρχει σχέδιο διαπραγμάτευσης με το Ιράν σχετικά με την εισαγωγή καυσίμων και η τρέχουσα συζήτηση είναι με το Ιράκ
Ο Λίβανος επί του παρόντος δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με το Ιράν για την εισαγωγή καυσίμων, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Raymond Ghajar την Πέμπτη 9/7/2020, αφού ο αρχηγός της Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη δήλωσε ότι μιλά με την κυβέρνηση του Λιβάνου για το θέμα.

Σύμφωνα με το Reuters ο Sayyed Hassan Nasrallah της Χεζμπολάχ δήλωσε την Τρίτη ότι μια «ήρεμη συζήτηση» βρίσκεται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση σχετικά με την ιδέα του Λιβάνου να αγοράζει εξευγενισμένα προϊόντα από το Ιράν σε λίρες Λιβάνου, περιορίζοντας την πίεση στα αποθέματα σκληρού νομίσματος της Βηρυτού.

Ο Λίβανος υφίσταται οξεία χρηματοπιστωτική κρίση και κρίσιμη ρευστότητα. Η λίρα του Λιβάνου έχει χάσει περίπου το 80% της αξίας της από τον Οκτώβριο, όταν η κρίση έφτασε στο προσκήνιο.

"Προς το παρόν δεν υπάρχει σχέδιο διαπραγμάτευσης με το Ιράν σχετικά με την εισαγωγή καυσίμων και η τρέχουσα συζήτηση είναι με το Ιράκ", δήλωσε ο Ghajar, αναφερόμενος σε συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση για πιθανή προμήθεια καυσίμων.

Αναφερόμενος στα σχόλια του Nasrallah, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo δήλωσε την Τετάρτη ότι η λήψη πετρελαίου από το Ιράν θα ήταν απαράδεκτη. «Θα ήταν σίγουρα ένα προϊόν με κυρώσεις και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν μπορεί να συνεχίσει να πουλά αργό πετρέλαιο οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ στην περιοχή ...», είπε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης