Commodities

Λουκέτο σε χυτήριο αλουμινίου της Rio Tinto στη Νέα Ζηλανδία έως τον Αύγουστο του 2021

Λουκέτο σε χυτήριο αλουμινίου της Rio Tinto στη Νέα Ζηλανδία έως τον Αύγουστο του 2021
Στα 30,26 εκατ. δολ. η οικονομική ζημιά της Rio Tinto για το 2019

Έως τον Αύγουστο του 2021 θα έχει ολοκληρώσει η Rio Tinto τις δραστηριότητές της στον κλάδο αλουμινίου στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Platts.

Ο Alf Barrios, διευθύνων σύμβουλος της Rio Tinto Aluminium, υπογράμμισε ότι: «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας, καθώς ήδη εκπονούμε τα σχέδιά μας για να κλείσουμε το εργοστάσιο».

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μεταλλουργείο δεν ήταν πλέον βιώσιμο λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας και μιας προκλητικής προοπτικής για την παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου. Συγκεκριμένα, η NZAS αντιμετώπισε μερικά από τα υψηλότερα ενεργειακά κόστη μεταξύ των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της βιομηχανίας αλουμινίου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η τρέχουσα σύμβαση ισχύος μεταξύ NZAS και Meridian πρόκειται να λήξει τον Αύγουστο του 2021, όταν αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εργασιών του.

Ως αποτέλεσμα μιας στρατηγικής αναθεώρησης της NZAS που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2019, η Rio Tinto δήλωσε ότι απέδωσε οικονομική ζημιά ύψους 30,26 εκατομμύρια δολ. στο χυτήριο για το οικονομικό έτος 2019.
Το προγραμματισμένο κλείσιμο των δραστηριοτήτων αλουμινίου της Νέας Ζηλανδίας από τη Rio Tinto ακολουθεί την ανακοίνωση της Alcoa τον Απρίλιο ότι θα αναστείλει το χυτήριο Intalco στο Ferndale της Ουάσιγκτον, μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης