Πετρέλαιο

Στα 48 δολ/βαρέλι «βλέπουν» την τιμή του Brent το 2021 διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί - Οι εκτιμήσεις της ENI

tags :
Στα 48 δολ/βαρέλι «βλέπουν» την τιμή του Brent το 2021 διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί - Οι εκτιμήσεις της ENI
Η πανδημία ανάγκασε πλέον και τους δύο πετρελαϊκούς κολοσσούς του Ηνωμένου Βασιλείου - Shell, BP - να αναγνωρίσουν την απομείωση της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων κατά δισεκατομμύρια δολάρια

Η πορεία του κορωνοϊού και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, έχουν ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση επί τα χείρω για τις μακροπρόθεσμες τιμές πετρελαίου από τους μεγάλους παίκτες της διεθνούς σκακιέρας.

Εβδομάδες αφότου η BP και η Shell αναθεώρησαν τις μακροπρόθεσμες παραδοχές τους, η Eni μείωσε επίσης το σενάριο τιμολόγησης πετρελαίου και φυσικού αερίου 2020-2024.
Ειδικότερα, προβλέπει το Brent να φτάνει στα 60 δολ./βαρέλι σε σύγκριση με τα 70 δολ που είχε προβλέψει νωρίτερα. Για τη διετία 2020-22 οι τιμές του Brent θα φτάσουν στα 40,48, και 55 δολ/βαρέλι σε σχέση με ττις προηγούμενες παραδοχές των 45,55 και 70 δολ./βαρέλι.

Στο επίκεντρο οι ΑΠΕ

Μειώνοντας τις παραδοχές της για την τιμή του πετρελαίου, η ιταλική εταιρεία επανέλαβε σήμερα τη δέσμευσή της ότι τον Φεβρουάριο θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και ενδεχομένως ακόμη και να επιταχύνει τις προσπάθειές της να είναι πιο προετοιμασμένη κατά τη μετάβαση της ενέργειας.

«Θα διατηρήσουμε την ηγεσία μας στον τομέα της απανθρακοποίησης, παρά τις συνεχείς επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην παγκόσμια οικονομία και την ίδια την εταιρεία. Εκτιμούμε ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi.

Στη συνέχεια, το ισχυρό στέλεχος υπογράμμισε ότι: «Η αλλαγή των παραδοχών μας αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες προσδοκίες μας για τις μελλοντικές τιμές και θα ενσωματωθούν στις διαδικασίες κατανομής κεφαλαίου».

Οι γνωστές περιπτώσεις Shell και BP

Η πανδημία ανάγκασε πλέον και τους δύο πετρελαϊκούς κολοσσούς του Ηνωμένου Βασιλείου να αναγνωρίσουν την απομείωση της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων κατά δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Shell δήλωσε ότι θα υποστεί βλάβη η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά φόρων λόγω απομείωσης αξίας των assets της και η BP εξέδωσε προειδοποίηση νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο για δυνητική απομείωση αξίας των δικών της asssets έως και κατά 18 δισ. δολ. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης