Πετρέλαιο

Απώλειες πάνω από 1% για το πετρέλαιο - Στα 40 δολάρια κινείται το αργό

Απώλειες πάνω από 1% για το πετρέλαιο - Στα 40 δολάρια κινείται το αργό
Έντονες πιέσεις στην αγορά προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαντην Τρίτη 7/7/2020 με τους μεγάλους παραγωγούς να διατηρούν τις περικοπές του εφοδιασμού καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν, παρεμποδίζοντας ενδεχομένως την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) καταγράφουν απώλειες 1,30%, στα 40,10 $ το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχωρούν 1,32%, στα 42,53 $.

Η αγορά εξακολουθεί να υποστηρίζεται από μια μεγαλύτερη από το αναμενόμενο μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και από τις περικοπές ρεκόρ του εφοδιασμού από τον OPEC +, δήλωσε ο επικεφαλής της AxiCorp Stephen Innes.

Ωστόσο, οι traders παρακολουθούν επίσης προσεκτικά τις προοπτικές για ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ, με 16 πολιτείες να αναφέρουν αύξηση ρεκόρ σε νέες περιπτώσεις COVID-19 τις πρώτες πέντε ημέρες του Ιουλίου, σύμφωνα με το Reuters. Η Φλόριντα επιβεβαίωσε ρεκόρ 11.000 κρουσμάτων σε μια μέρα, περισσότερα από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ανακοίνωσε σε μια μέρα στο απόγειο της κρίσης.

«Η καλοκαιρινή οδήγηση στις Η.Π.Α. είναι χαμηλή, διατηρώντας τη ζήτηση βενζίνης χαμηλά και η επανάληψη των lockdowns είναι μια σημαντική πρόκληση», ανέφερε η ANZ σε σημείωμα.

Στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αργότερα την Τρίτη και την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη αναμένεται να καταγράψουν αύξηση 100.000 βαρελιών στα αποθέματα βενζίνης, σύμφωνα με έξι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters.

Εν τω μεταξύ, δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε τη διακοπή του αγωγού Dakota Access, της μεγαλύτερης αρτηρίας που μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τη λεκάνη σχιστόλιθου Bakken της Βόρειας Ντακότας σε περιοχές Midwest και Gulf Coast, λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Οι πηγές της αγοράς στο Μπακκίν ανέφεραν ότι το κλείσιμο του αγωγού των 570.000 βαρελιών ημερησίως (bpd), ενώ έχει ολοκληρωθεί μια ενδελεχής δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων πιθανότατα θα εκτρέψει ορισμένες ροές πετρελαίου στις σιδηροδρομικές μεταφορές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης