Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνομιλίες της F2i με την Predica της Credit Agricole για την πώληση του 30% της EF Solare

Συνομιλίες της F2i με την Predica της Credit Agricole για την πώληση του 30% της EF Solare
Η EF Solare, ο μεγαλύτερος πάροχος ηλιακής ενέργειας στην Ιταλία, θα μπορούσε να αξίζει περισσότερα από 3 δις. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους
Το ιταλικό ταμείο υποδομών F2i βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την μονάδα Predica της Credit Agricole για να πουλήσει το 30% του μεριδίου της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ηλιακής ενέργειας EF Solare, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η συμφωνία θα μπορούσε να αξίζει έως και 1 δισεκατομμύριο ευρώ ανέφερε μία από τις πηγές και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τη F2i να χρηματοδοτήσει τις φωτοβολταϊκές της επιχειρήσεις, μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.«Οι συνομιλίες έχουν επιβραδυνθεί λίγο λόγω της πτώσης από την κρίση του κορωνοϊού, οπότε τα πράγματα είναι πιθανό να πάνε μετά το καλοκαίρι σε αυτό το σημείο», ανέφερε μια από τις πηγές.

Η EF Solare, ο μεγαλύτερος πάροχος ηλιακής ενέργειας στην Ιταλία, θα μπορούσε να αξίζει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους, ανέφερε άλλη πηγή.Η F2i, την οποία συμβουλεύει η Rothschild, αγόρασε την EF Solare το 2018 όταν απέκτησε το 50% της κοινής επιχείρησης της Enel.
Εκείνη την εποχή η Enel εκτιμούσε ότι η επιχείρηση, η οποία τότε είχε χαρτοφυλάκιο περίπου 410 μεγαβάτ (MW), αξίζει 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 900 εκατομμυρίων ευρώ χρέους.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η EF Solare αγόρασε την ισπανική Renovalia Energy Group για να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη με χωρητικότητα άνω των 1.800 MW, εγκατεστημένη ισχύή σε εξέλιξη.

Το F2i, που ανήκει εν μέρει στην Cassa Depositi e Prestiti, είναι το μεγαλύτερο ταμείο υποδομής της Ιταλίας με επενδύσεις που κυμαίνονται από την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και τα αεροδρόμια.
Η Predica, ασφαλιστική εταιρεία Credit Agricole, είναι ήδη επενδυτής στην αεροπορική επιχείρηση της F2i.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης