Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Goldman Sachs: Το 2022 η πλήρης ανάκαμψη της ζήτησης για το πετρέλαιο, στα 55 δολάρια ανά βαρέλι

tags :
Goldman Sachs: Το 2022 η πλήρης ανάκαμψη της ζήτησης για το πετρέλαιο, στα 55 δολάρια ανά βαρέλι
Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο αναμένεται να επιστρέψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα το 2022, εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα
Η ζήτηση για πετρέλαιο θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το 2022, υποστηρίζει με ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, υποστηρίζοντας με το βαρέλι θα φτάσει στα 55 δολάρια.
Όπως εκτιμά, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί κατά 8% το 2020, σε σύγκριση με πέρυσι, θα αυξηθεί κατά 6% το 2021, ενώ τελικά θα ανακάμψει πλήρως στα επίπεδα πριν από την κρίση του COVID-19 το 2022.
Η τράπεζα θεωρεί ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί χάρη στην αύξηση της ζήτησης από τον κλάδο των μεταφορών, την προτίμηση μετακίνησης με ιδιωτικά οχήματα και τις αυξημένες κρατικές δαπάνες για υποδομές.
Το καύσιμο της βενζίνης σημειώνει τη μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των προϊόντων πετρελαίου, κάτι που οφείλεται στην αύξηση των μετακινήσεων γενικότερα.
Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αεροπορικών καυσίμων, αυτή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εμπιστοσύνη που θα δείξουν οι καταναλωτές.
Η ζήτηση για ντίζελ αναμένεται να ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 έως το 2021, εφόσον ενισχυθεί από τις κυβερνητικές δαπάνες για έργα υποδομής.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η ζήτηση καυσίμων στις αερομεταφορές θα είναι ο «μεγαλύτερος χαμένος» λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, καθώς, ελλείψει εμβολίου, οι καταναλωτές αποφεύγουν τα ταξίδια.
Κατά συνέπεια, η αμερικανική τράπεζα δεν αναμένει ότι η ζήτηση καυσίμων από τον κλάδο των αερομεταφορών δεν θα επιστρέψει στα προ Covid-19 επίπεδα τουλάχιστον πριν από το 2023.
Η Goldman Sachs, τέλος, δήλωσε ότι εκτιμά ότι το αργό πετρέλαιο θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 35 δολάρια ανά βαρέλι βραχυπρόθεσμα και θα αυξηθεί κατά μέσο όρο στα 55 δολάρια το βαρέλι το 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης