Χρηματιστήριο & Αγορές

Οι Bulls επιστρέφουν στην Wall - Ti λένε Κolanovic(JP Morgan) και Spiegel( Wharton)

Οι Bulls επιστρέφουν στην Wall - Ti λένε Κolanovic(JP Morgan) και Spiegel( Wharton)
H φάση αναμονής στην Wall γεννά long προσδοκίες
Οι αναλύσεις και εκθέσεις υπέρ των Bulls επιστρέφουν στην Wall καθώς η αγορά έxει μπει στη νέα φάση μετά την άρση των lockdowns.
Αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού στέλνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNtech, οι οποίες ανακοίνωσαν πως οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ήταν θετικές καθώς αναπτύχθηκε ανοσολογική απόκριση.
Eίναι χαρακτηριστιό τόσο η εκτίμηση του καθηγητή του Wharton Jeremy Spiegel, ο οποίος βλέπει υπό προϋποθέσεις τον Dow Jones στις 30.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2020, καθώς και οι 3 λόγοι για τους οποίους ο Μarco Kolanovic της JP Morgan βλέπει συνέχεια ανοδικής τάσης.
Το βασικό στέλεχος της JP Morgan μιλώντας στο businessinsider.com τεκμηριώνει την άποψή του σε 3 λόγους:
- Τα μάκρο στοιχεία βελτιώνονται για τους συστημικούς επενδυτές, θα συνεχίσουν να αποκλιμακώνουν το volatility και να δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για τις εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, που θα οδηγήσει σε προσέλκυση επενδυτών.
- Η υποστήριξη της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί. Τόσο η FED όσο και τα νεά δημοσιονομικά πακέτα θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επιχείρηση ανάκαμψης της πληγωμένης από τον COVID -19 οικονομίας.
-Ο ιός χτυπά πια μικρότερες ηλικίες που έχουν αντιστάσεις , παρά τους ηλικιωμένους, οπότε και οι άμυνές είναι καλύτερες στον ανθρώπινo οργανισμό.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Wharton θέτει σαν προϋπόθεση να κρατήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι τον έλεγχο της Γερουσίας στις επικείμενες εκλογές και εκτιμά ότι η αύξηση της φορολογίας αν χάσει ο Trump θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Παράλληλα οι προσδοκίες της αγοράς έχουν ενισχυθεί και από την επανάκαμψη των ελπίδων για έυρεση φαρμάκου, όπου κινέζικη εταιρία πρόκειται να προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις, ενώ έδαφος κερδίζει και η Pfizer.

Ο Trump δηλώνει ευχαριστημένος από τον Powell και η αγορά αναμένει τιο επόμενο πακέτο για το οποίο ο Mnuchin συνεργάζεται με το Κογκρέσσο, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.


Mικτά πρόσημα την 1/7

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη 1/7/2020 καθώς ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2020 με το συναίσθημα της αγοράς να ενισχύεται από τα θετικά νέα για τα εμβόλια κορωνοϊού και ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.
Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 77 μονάδες ή 0,30% στις 25735,45 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,5% στις 3115,93 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,48% στις 280,32 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,95% στις 10154,63 μονάδες

Μια μελέτη για ένα πιθανό εμβόλιο για τον κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech έδειξε ότι το φάρμακο δημιούργησε εξουδετερωτικά αντισώματα. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο, αλλά δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί από ιατρικό περιοδικό.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου 1% την Τετάρτη μετά από μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ από τα ρεκόρ και μια σειρά θετικών στοιχείων παραγωγής, αλλά η αύξηση των περιπτώσεων κορωναϊού μετριάζει τα κέρδη.
Το Brent αυξήθηκε 1,79%, στα 42,01 $ το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 1,38%, στα 39,82 δολ. το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αφού έφτασαν στα υψηλά όλων των εποχών για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Energy Information Administration. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 710.000 βαρελιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης