Ενέργεια

Στο 55,8% το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Γερμανία το πρώτο εξάμηνο

Στο 55,8% το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Γερμανία το πρώτο εξάμηνο
Από τη συνολική παραγωγή 243,8 TWh, ηλιακή, αιολική, βιομάζα και υδροηλεκτρική παρήγαγαν μαζί 136,1 TWh
Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο συνολικό ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 8,8% την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου και διαμορφώθηκε σε 55,8%, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 1/7/2020.

Από τη συνολική παραγωγή ισχύος 243,8 terawatt ώρες (TWh), η ηλιακή, αιολική, βιομάζα και υδροηλεκτρική παρήγαγαν μαζί 136,1 TWh το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού εφαρμοσμένης επιστήμης του Fraunhofer.

Η συνολική παραγωγή κατά την περίοδο αυτή μειώθηκε κατά 11% σε ετήσια βάση λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης, ιδίως από τη βιομηχανία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι εταιρείες παραγωγής απάντησαν με περιορισμό της παραγωγής στα εργοστάσια ορυκτών καυσίμων, τα οποία δεν μπορούν να αποθηκεύσουν σε σημαντική κλίμακα.

Αντίθετα, η πράσινη παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 8,4% το χρόνο, επωφελούμενη από ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, αποστολή προτεραιότητας σε δίκτυα ισχύος και συνεχώς αυξανόμενη χωρητικότητα.
Οι υψηλές ταχύτητες ανέμου και η υψηλή ηλιακή ένταση υπερέβησαν τη μείωση της υδροηλεκτρικής παραγωγής.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στοχεύει οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να παρέχουν το 65% του συνδυασμού της ενέργειας έως το 2030.
Σκοπεύει να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια έως το 2022 και επιβεβαίωσε την ομαλή μακροπρόθεσμη έξοδο από τον σκληρό άνθρακα έως το 2033 και τον καφέ άνθρακα έως το 2038.
Η παραγωγή από εργοστάσια καφέ άνθρακα μειώθηκε 36,3% σε 33,6 TWh και σκληρού άνθρακα κατά 46% σε 14,4 TWh τον Ιανουάριο-Ιούνιο, δήλωσε ο Fraunhofer.

Καθώς η τιμή των εκπομπών άνθρακα αυξήθηκε και οι τιμές του φυσικού αερίου μειώθηκαν, περισσότεροι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας στράφηκαν στο φυσικό αέριο. Η συμμετοχή τους στα δημόσια δίκτυα αυξήθηκε 13,9% σε 28 TWh τους έξι μήνες έως τον Ιούνιο.
Το κόστος των υποχρεωτικών δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα που καλύπτουν την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα και αέριο την Τετάρτη έφτασε τα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών άνω των 28 ευρώ τον τόνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης