Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ - Υποχώρησαν στα 533,5 εκατ βαρέλια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ - Υποχώρησαν στα 533,5 εκατ βαρέλια
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 26 Ιουνίου σε 533,5 εκατ. βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα από τα επίπεδα ρεκόρ, καθώς η δραστηριότητα διύλισης αυξήθηκε και οι εισαγωγές μειώθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ την Τετάρτη 1/7/2020.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 26 Ιουνίου σε 533,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 710.000 βαρελιών.
Τα αποθέματα έχουν υποχωρήσει από το ρεκόρ όλων των εποχών που καταγράφηκε πριν από δύο εβδομάδες, αλλά παραμένουν 15% υψηλότερα από τον μέσο όρο των πέντε ετών για αυτήν την περίοδο του έτους.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 506.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με την ΕΙΑ. Οι εισαγωγές είχαν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της πλημμύρας αποστολών από τη Σαουδική Αραβία, για τις οποίες πραγματοποιήθηκαν κρατήσεις καθώς το βασίλειο ενίσχυσε τη δραστηριότητα τον Απρίλιο. Οι εισαγωγές από την Σαουδική Αραβία ανήλθαν στα 826.000 bpd την τελευταία εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο σε έξι εβδομάδες.

«Καθώς ο ΟΠΕΚ + συνεχίζει να μειώνει την παραγωγή, η πιθανότητα μείωσης των εισαγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνει», δήλωσε ο Tony Headrick, αναλυτής ενεργειακών αγορών της CHS Hedging.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια, εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν κατά 193.000 bpd και τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες στο 75,5% της συνολικής χωρητικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού κινήθηκαν ελαφρά υψηλότερα, έχοντας χάσει μερικά από τα κέρδη πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων.
Το αμερικανικό αργό αυξήθηκε 27 σεντς στα 39,54 δολ. το βαρέλι στις 10:56 π.μ. ET (1456 GMT), ενώ το brent αυξήθηκε 44 σεντς στα 41,71 δολ. το βαρέλι.
Η ζήτηση υποχώρησε την τελευταία εβδομάδα και σύμφωνα με τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, και οι traders ανησυχούν ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα περιορίσουν την ανάκαμψη της ζήτησης.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 593.000 βαρέλια την εβδομάδα σε 174,1 εκατομμύρια βαρέλια.
Tα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης