Πετρέλαιο

Πρόοδος της Νιγηρίας στις συμμορφώσεις του OPEC - Ικανοποίηση της Σαουδικής Αραβίας

Πρόοδος της Νιγηρίας στις συμμορφώσεις του OPEC - Ικανοποίηση της Σαουδικής Αραβίας
Ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο κατά 1,25 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) από τα επίπεδα του Μαΐου

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν αυτή την εβδομάδα ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed και ο πρόεδρος της Νιγηρίας Muhammadu Buhari, σχετικά με το επίπεδο συμμόρφωσης της δεύτερης στις προγραμματισμένες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του OPEC+.

Η Νιγηρία, μαζί με το Ιράκ, υστερoύν σε συμμόρφωση με τις ποσοστώσεις παραγωγής που ορίστηκαν από τον ΟΠΕΚ + τον Απρίλιο, με στόχο να εξοικονομήσουν περίπου 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στον εφοδιασμό με πετρέλαιο έως τα τέλη Ιουλίου.

Στην πραγματικότητα, το Ιράκ και η Νιγηρία - ειδικά η Νιγηρία - ήταν τόσο άσχημα στη συμμόρφωση που ο Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας έπρεπε να απαιτήσει από αυτούς να αρχίσουν να μειώνουν την παραγωγή πιο βαθιά για να βελτιώσουν τη «συμπεριφορά» τους.

Είναι άλλωστε γνωστή και η αντίδραση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για τη δυσφορία που επέδειξαν με αφορμή την στάση που είχαν Ιράκ και Νιηγρία. Το Ιράκ και η Νιγηρία δεν είχαν άλλη επιλογή από το να υποχωρήσουν, και ανέλαβαν την υποχρέωση να εμβαθύνουν τις περικοπές παραγωγής τους όχι μόνο τον Ιούλιο αλλά και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, για να αντισταθμίσουν τη μη συμμόρφωση τους τον Μάιο όταν άρχισαν οι βαθιές περικοπές.

Petro-Logistics: Ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,25 mbpd τον Ιούνιο

Ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο κατά 1,25 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) από τα επίπεδα του Μαΐου καθώς εργάζεται για την εφαρμογή συμφωνίας περιορισμού του εφοδιασμού με τη Ρωσία και άλλους συμμάχους, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας πετρελαιοφόρων Petro-Logistics.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, συμφώνησαν να μειώσουν την προσφορά κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την 1η Μαΐου για να αντισταθμίσουν την πτώση της τιμής και της ζήτησης του πετρελαίου που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού. Το μερίδιο του ΟΠΕΚ στην περικοπή είναι 6,084 εκατομμύρια bpd.

«Εξαιρουμένου του Ιράν, της Λιβύης και της Βενεζουέλας, χώρες οι οποίες δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας περιορισμού, ο εφοδιασμός του ΟΠΕΚ-10 παραμένει περίπου 1,55 εκατομμύρια bpd μακριά από την πλήρη συμμόρφωση», σύμφωνα με την Petro-Logistics.

«Το Ιράκ, η Νιγηρία και το Κουβέιτ είναι οι κύριες χώρες που έχουν μειώσει τον εφοδιασμό τους από τον Μάιο, με πιο περιορισμένες περικοπές από τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και την Αγκόλα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης