Επικαιρότητα

Στο σφυρί βγάζει η Alpha Bank τη βίλα του Ψυχάρη στο Ψυχικό - Στα 2,4 εκατ. το τίμημα

Στο σφυρί βγάζει η Alpha Bank τη βίλα του Ψυχάρη στο Ψυχικό - Στα 2,4 εκατ. το τίμημα
Στο σφυρί  βγάζει η Alpha Bank τη βίλα του Παναγιώτη Ψυχάρη στο Ψυχικό
Έρχεται ο λογαριασμός για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και γιό του Σταύρου Ψυχάρη.
Ο Παναγιώτης Ψυχάρης  ας σημειωθεί ότι   έγινε ευρύτερα  γνωστός  όταν πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής τον Σεπτέμβριο του 2016 για να  μιλήσει  για τα δάνεια  του ΔΟΛ  και του MEGA.
Η φράση που έμεινε και προκάλεσε  σοκ  στο πανελλήνιο  αφήνοντας πραγματικό αποτύπωμα ήταν ότι «Με αέρα πήραμε τα δάνεια.»
Μετά από τέσσερα χρόνια ο… αέρας  πήρε υπόσταση και χρειάστηκαν αρκετές  σελίδες για  να πέσουν οι τίτλοι τέλους σε μία αμαρτωλή εποχή συμπεριλαμβάνοντας  στην… μαρκίζα  και το όνομα του Παναγιώτη Ψυχάρη του Σταύρου και της Δέσποινας, κάτοικος Παλαιού Ψυχικού.
Η νέα διοίκηση  της Alpha  Bank  κλείνει τους παλιούς  λογαριασμούς  και τα τεφτέρια  της  με την ισχυρή οικογένεια  Ψυχάρη και προχωρά  στον πλειστηριασμό  της βίλας των 544 τετραγωνικών μέτρων στο Ψυχικό , ο οποίος  να σημειωθεί  είχε  προαναγγελθεί  από το 2019 αλλά δεν έγινε λόγω  της κατάθεσης  αίτησης ανακοπής  από τον ιδιοκτήτη  του ακινήτου. 
Πλέον  έκλεισε ο κύκλος  των ανακοπών και  η διαδικασία εκποίησης  της βίλας  εισέρχεται  στην τελική ευθεία. .
Ο πλειστηριασμός  αναμένεται  να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο  και συγκεκριμένα στις 23 /9/2020 καθώς έχουν εκλείψει  κάθε πιθανότητα  αναβολής  αφού  εξαντλήθηκαν  οι νομικοί λόγοι αναστολής  του πλειστηριασμού  με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Το υπερπολυτελές  ακίνητο αποκτήθηκε από τον κ. Παναγιώτη Ψυχάρη  τον Ιούνιο του 2003  όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας.
Αξίζει  να σημειωθεί  ότι η πρώτη υποθήκη  εμφανίζεται  από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων  για το ποσό  των 7,7 εκατ.  ευρώ με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2017.
Στη συνέχεια  οι νομικοί  της Alpha Bank πραγματοποίησαν την δεύτερη υποθήκη για το ποσό των 13 εκατ. ευρώ, η οποία  έγινε τον  Οκτώβριο του 2017.
Η Alpha  Bank  κινήθηκε  πιο επιθετικά  βάζοντας  και  αναγκαστική  κατάσχεση επί του ακινήτου για το ποσό των 500.000 ευρώ  που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018.
Η  παραπάνω νομική  ενέργεια δρομολόγησε τις εξελίξεις  για τον πλειστηριασμό  με την έκδοση διαταγής πληρωμής από  την πιστώτρια τράπεζα.
Η βίλα εμβαδού 544 τ.μ., που θα  βγει  στο σφυρί  για  2,4 εκατ. ευρώ  και  βρίσκεται σε οικόπεδο 3,4 στρεμμάτων, διαθέτει εξώστες 208 τ.μ. και αποτελείται από playroom περίπου 100 τ.μ., υπόγειο 158 τ.μ., ισόγειο 141 τ.μ. και πρώτο όροφο 140 τ.μ.
Επιπλέον το ακίνητο διαθέτει 12  θέσεις  στάθμευσης .
Το ακίνητο  έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος του οικοπέδου  επιφανείας 308 τ.μ.
Η αξία  του ακινήτου  διαμορφώνεται  προς  4.441 ευρώ το τετραγωνικό  μέτρο που θεωρείται αρκετά  ικανοποιητική  για την περιοχή  
Οι ενδιαφερόμενοι  για να συμμετάσχουν  στο διαγωνισμό θα πρέπει να  προκαταβάλλουν  το 30% που αντιστοιχεί σε 720.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος  ιδιοκτήτης  θα χρειαστεί  νέες  συμβολαιογραφικές  πράξεις  για  να ολοκληρωθεί  ως νόμιμη  η  μεταβίβαση του ακινήτου.  
 
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης