Πετρέλαιο

Petro-Logistics: Ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,25 mbpd τον Ιούνιο

Petro-Logistics: Ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,25 mbpd τον Ιούνιο
Το Ιράκ, η Νιγηρία και το Κουβέιτ είναι οι κύριες χώρες που έχουν μειώσει τον εφοδιασμό τους από τον Μάιο
Ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο κατά 1,25 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) από τα επίπεδα του Μαΐου καθώς εργάζεται για την εφαρμογή συμφωνίας περιορισμού του εφοδιασμού με τη Ρωσία και άλλους συμμάχους, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας πετρελαιοφόρων Petro-Logistics.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, συμφώνησαν να μειώσουν την προσφορά κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την 1η Μαΐου για να αντισταθμίσουν την πτώση της τιμής και της ζήτησης του πετρελαίου που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού. Το μερίδιο του ΟΠΕΚ στην περικοπή είναι 6,084 εκατομμύρια bpd.

«Εξαιρουμένου του Ιράν, της Λιβύης και της Βενεζουέλας, χώρες οι οποίες δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας περιορισμού, ο εφοδιασμός του ΟΠΕΚ-10 παραμένει περίπου 1,55 εκατομμύρια bpd μακριά από την πλήρη συμμόρφωση», σύμφωνα με την Petro-Logistics .

«Το Ιράκ, η Νιγηρία και το Κουβέιτ είναι οι κύριες χώρες που έχουν μειώσει τον εφοδιασμό τους από τον Μάιο, με πιο περιορισμένες περικοπές από τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και την Αγκόλα».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης