Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η BP πουλά τις πετροχημικές της δραστηριότητες στην INEOS - Deal 5 δισ. δολ.

Η BP πουλά τις πετροχημικές της δραστηριότητες στην  INEOS - Deal 5 δισ. δολ.
Η μονάδα πετροχημικών επικεντρώνεται 14 εργοστάσια παραγωγής στην Ασία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Έναντι του χρηματικού ποσού των 5 δισ. δολαρίων συμφώνησε η BP PLC να πουλήσει τις πετροχημικές δραστηριότητές της παγκοσμίως στην INEOS.
Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC, η Ineos θα κάνει κατάθεση 400 εκατ. δολ και άλλα 3,6 δις δολ. μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία αναμένεται έως το τέλος του έτους. Το υπόλοιπο 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα καταβληθεί σε δόσεις το 2021.

Η νέα τάξη πραγμάτων

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου αναγκάζονται να ελέγξουν τις δαπάνες μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου λόγω της αδύναμης ζήτησης και της υπερβολικής προσφοράς που προκαλείται από τον κορονοϊό.

Ο διευθύνων Σύμβουλος Οικονομικών, Brian Gilvary υπογράμμισε ότι: «Με τη σημερινή ανακοίνωση, επιτύχαμε τον στόχο μας για συμφωνίες 15 δις. δολάρια, ένα χρόνο πριν από το χρονοδιάγραμμα, δείχνοντας το εύρος και την ποιότητα των επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας».

Η μονάδα πετροχημικών επικεντρώνεται 14 εργοστάσια παραγωγής στην Ασία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2019, η μονάδα παρήγαγε 9,7 εκατομμύρια τόνους πετροχημικών.

«Στρατηγικά, η αλληλεπικάλυψη με το υπόλοιπο της BP είναι περιορισμένη και θα χρειαζόταν σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Bernard Looney, ο οποίος ξεκίνησε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση της BP στην 111ετή ιστορία της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης