Επιχειρήσεις

Έναρξη δημόσιας προσφοράς για το ομόλογο, ύψους 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Έναρξη δημόσιας προσφοράς για το ομόλογο, ύψους 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Μεταξύ 2,5% και 3% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ Τέρνα

Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για ομολογιακό ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία θα εκδώσει  500.000 κοινές  ανώνυμες ομολογίες, με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα 1.000 ευρώ. Η δημόσια προσφορά ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στον τομέα των παραχωρήσεων, της ενέργειας και των υποδομών.
Παράλληλα, την Παρασκευή (26/6) ορίστηκε το εύρος απόδοσης μεταξύ 2,5% και 3%.
Σύμβουλος Έκδοσης είναι η «Eθνική Tράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι είναι οι «Eθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», «Τράπεζα Πειραιώς», «Τράπεζα Eurobank Α.Ε.», «EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ», Ανάδοχοι οι «Τράπεζα Optima Bank A.E.» και «ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ».
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει προχωρήσει σε τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες ομολογιακές εκδόσεις, δείγμα της μεγάλης εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στον Όμιλο και στις εταιρείες του.

Το επενδυτικό πρόγραμμα

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει ηγετική θέση στους τομείς των Υποδομών & Παραχωρήσεων, της Καθαρής Ενέργειας, των Ιδιωτικών Έργων, της Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες και Θερμικές Πηγές, καθώς και ισχυρή παρουσία στους τομείς της Διαχείρισης Απορριμμάτων και των Έργων Περιβάλλοντος και κατά τη διάρκεια της κρίσης επένδυσε 2,5 δισ. ευρώ.

Έχει δρομολογήσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα στους τομείς των παραχωρήσεων και των υποδομών, με συμμετοχή του σε έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει είτε υφιστάμενα έργα όπως ο Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης, είτε έργα που βρίσκονται σε ώριμο πλέον στάδιο και για τα οποία αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία με επενδύσεις μεγάλης εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Μέσω των επενδύσεων αυτών αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 20.000 νέες θέσεις εργασίας την προσεχή πενταετία.

Απασχολεί αυτή την περίοδο περίπου 4.500 εργαζόμενους σε 16 χώρες και παρουσιάζει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, παρά τα 10 χρόνια οικονομικής κρίσης που έπληξαν καίρια τη χώρα.

Οι υψηλές επιδόσεις του οφείλονται στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του, στις συνέργειες που αναπτύσσονται μεταξύ των εταιρειών του, στην ισχυρή τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητά του και στη μακροπρόθεσμη στρατηγική που υλοποιεί με συνέπεια και η οποία εστιάζεται στην εξασφάλιση σταθερών και επαναλαμβανόμενων ροών εσόδων σε μακροχρόνια βάση, από υποδομές (παραχωρήσεις μεγάλων αυτοκινητόδρομων, αεροδρομίων κ.ά.), έργα περιβάλλοντος, μεγάλα ενεργειακά έργα (π.χ. αιολικά πάρκα, έργα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας) κ.ά.

Για τον σκοπό αυτό ο Όμιλος αξιοποιεί την ηγετική θέση που έχει κατακτήσει στους τομείς των παραχωρήσεων (32,5% στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, 100% στη Νέα Οδό - Ιόνια Οδό, 100% στην Κεντρική Οδό, 17% στην Ολυμπία Οδό), της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας (μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και της ΗΡΩΝ) και των υποδομών (ΤΕΡΝΑ), όπου διατηρεί ένα σημαντικό ανεκτέλεστο ύψους 1,7 δισ. ευρώ.

Αξιοποιεί, επίσης, την κυριαρχία του στην παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ως ο μεγαλύτερος ελληνικός Όμιλος ΑΠΕ και ο μεγαλύτερος επενδυτής σε έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος της τάξης των 2 GW στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη με νέες επενδύσεις στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, στην αποθήκευση με αντλησοταμίευση και στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης