Χρηματιστήριο & Αγορές

Κρίσιμες ανακοινώσεις των δεικτών της αμερικανικής οικονομίας την εβδομάδα που έρχεται για την πορεία της Wall

Κρίσιμες ανακοινώσεις των δεικτών της αμερικανικής οικονομίας την εβδομάδα που έρχεται για την πορεία της Wall
Έρχεται νέο πακέτο Trump, ανοδικά τα κέρδη στην Κίνα  - Πτωτικά τα Fututres της Wall
Κρίσιμη η Δευτέρα που ξημερώνει για τις διεθνείς αγορές καθώς η υποχώρηση του S&P στα επίπεδα του ΚΜΟ την Παρασκευή 26/6 και εν γένει η υποχώρηση του DOW στις 25.000 μονάδες έχει δημιουργήσει αμφιβολλίες για την διατήρηση της ανοδικής τάσης. Τα futures πάντως έχουν ξεκινήσει πτωτικά την εβδομάδα με τον DOW να δοκιμάζει τις 25.000 μονάδες και τον S&P τις 3.000 μονάδες.
Στις 2.965 μονάδες προσδιορίζεται και η ισχυρή στήριξη του S&P.
Η αύξηση των κρουσμάτων που ξεπέρασαν τα 10 εκατ και οι 500.000 νεκροί αποτελούν τα νούμερα που χαρακτηρίζουν το λεγόμενο δεύτερο κύμα της Πανδημίας που δημιουργεί αβεβαιότητες για τον βαθμό της ανάκαμψης.
Η εβδομάδα αυτή έχει στο προγραμμα σειρά ανακοινώσεων κρισίμων δεικτών:
- Την Δευτέρα 29/6 η Κίνα ανακοινώνει τον PMI βιομηχανίας που προβλέπεται στα 50,4.
- Την Τρίτη 30/6 ανανοινώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ που προβλέπεται στα 91,6 από 86,6.
- Την Τετάρτη 1/7 το PMI βιομηχανίας της Γερμανίας και η απασχόληση στην Γερμανία.
- Επίσης το βιομηχανικό PMI των ΗΠΑ που αναμένεται στα 49 από 43,1.
- Tην Πέμπτη 2/7 ανακοινώνονται οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ εκτός αγροτικού τομέα που προβλέπονται στα 3,704 εκατ από 2,509 εκατ.
Επίσης η ανεργία που προβλέπεται στο 12,3% από 13,3%.

Το βασικό ζήτημα που θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς μετά το μλπόκο της FED στα μερίσματα των τραπεζών που οδήγησε στην διόθρωση της περασμένης Παρασκευής έχει να κάνει με την είδηση της Washington Post οτι ο πρόεδρος Trump είναι σύμφωνος να περάσει ένα ακόμα δημοσιονομικό πακέτο, αυτό της τέταρτης φάσης και θα το συζητήσει με το Κογκρέσσο τον Ιούλιο, καθώς και οι Δημοκρατικοί είναι σύμφωνοι, από την στιγμή που η ανεργία είναι πάνω από 10%.
Όμως αυτό έχει διχάσει τόσο τους συμβούλους του Λευκού Οίκου όσο και τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η αύξηση προσφοράς χρήματος του λεγόμενου Μ1 για το τρίμηνο μετά τον Μάρτιο στις ΗΠΑ ανέβηκε κατά 26% ένα ποσοστό ρεκόρ που έδωσε μεγάλη ρεσυστότητα στα χέρια των Αμερικανών.
Και οι οποίοι κινήθηκαν με ποσοστό - ρεκόρ στην αποταμείευση, που έφτασε ως προς τα διαθέσιμα στο 23,2% που αποτελεί ρεκόρ και  έχει να σημειωθεί από την δεκαετία του 50.

Παράλληλα σύμφωνα με το Reuters οι βιομηχανικές εταιρίες της Κίνας σημείωσαν αύξηση κερδοφορίας τον Μάϊο που μας πέρασε για πρώτη φορά σε 6 μήνες.
Τα κέρδη αυξήθησαν κατά 6% σε ετήσια βάση στα 82,28 δισ δολ. Η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα βελτιώνεται

Από την άλλη πλευρά οι bear είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το ράλυ χρειάζεται νέους καταλύτες και ότι η αγορά υπερτιμήθηκε με τα παρόντα δεδομένα.
Για τον λόγο αυτό είναι κρίσιμο ποιό θα είναι το πλάνο Trump για το νέο δημοσιονομικό πακέτο.
Πολλοί είναι οι Fund managers, που πιστεύουν ότι η αγορά θα επανέλθει σε διορθωτική τάση, καθώς εκτιμούν ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας θα καθυστερήσει εκ νέου την ανάκαμψη και θα μειώσει τον ρυθμό της.

kolkoi
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης