Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Aνοδικά η καταναλωτική δαπάνη +8,2% τον Μάιο στις ΗΠΑ αλλά ο S&P δοκιμάζει τον ΚΜΟ των 200 ημερών

Aνοδικά η καταναλωτική δαπάνη +8,2% τον Μάιο στις ΗΠΑ αλλά ο S&P δοκιμάζει τον ΚΜΟ των 200 ημερών
Στο 78,1 το consumer sentiment έναντι 79 που αναμένετο στις ΗΠΑ δεν έχει βοηθήσει σήμερα 26/6 την Wall
Διορθωτική ημέρα για τις διεθνείς αγορές καθώς ο S&P δοκιμάζει τον ΚΜΟ των 3018 μονάδων που είναι ο KMO των 200 ημερών.
Διακύμανση ημέρας 3015 - 3073 μονάδες για τον S&P.
Έμπειροι αναλυτές προσδιορίζουν το επίπεδο των 2965 μονάδων σαν το βασικό σημείο στήριξης του benchmark της Wall.
Oι ευρωπαϊκοί δείκτες παρά την άνοδο έκλεισαν με πτώσεις DAX -0,73%, υψηλό 12.347, χαμηλό 12.060,89, που ήταν και το κλείσιμο.
Ανοδικά κατά 8,2% η καταλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ έναντι εκτιμήσεων για +9,3% τον Μάιο.

Αντίθετα πτωτικά σε μικρότερο βαθμό 4,2% το προσωπικό εισόδημα έναντι προσδοκιών 6%.
Η αγορά αναμένει διεύρυνση του δημοσιονομικού επεκτατικού προγράμματος κατά 1,5 τρισ μετά τις 31 Ιουλίου, μετά και την οριακή επιδείνωση των αναβολών αποπληρωμής δόσεων των στεγαστικών την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα το προβάδισμα Biden έχει δημιουργήσει αβεβαιότητες ως προς τις ανακοινωθείσες προθέσεις του για αύξηση των φόρων.

Πρόβλημα και με το β κύμα κορωνοϊού


Νευρικότητα και πιέσεις επικρατούν σήμερα 26/6 στα διεθνή, με τους επενδυτές να ισορροπούν μεταξύ της αισιοδοξίας για την οικονομική ανάκαμψη και την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς στις ΗΠΑ καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.
Η ραγδαίως επιδεινούμενη εικόνα που δίνουν τα στοιχεία για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζει να αποτελεί εστία προβληματισμού για τους επενδυτές.
Μόνο την Πέμπτη, οι αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν αύξηση-ρεκόρ με πάνω από 37.000 νέα κρούσματα, ξεπερνώντας το επίπεδο των 36.188 από τις 24 Απριλίου, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg στα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.
Οι επενδυτές αξιολογούν παράλληλα τα αποτελέσματα των ετήσιων τραπεζικών stress tests τα οποία ανακοίνωσε η Federal Reserve.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ζήτησε από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες να αναστείλουν τις επαναγορές μετοχών και να περιορίσουν τα μερίσματα τους προκειμένου να διαφυλάξουν κεφάλαια εν μέσω της ύφεσης που προκάλεσε η κρίση του κορωνοϊού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης