Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ιράν κατά ΗΠΑ για τις κυρώσεις σε πέντε Ιρανούς καπετάνιους που παρέδωσαν πετρέλαιο στη Βενεζουέλα

Ιράν κατά ΗΠΑ για τις κυρώσεις σε πέντε Ιρανούς καπετάνιους που παρέδωσαν πετρέλαιο στη Βενεζουέλα
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις ξένων χωρών σε όλο τον κόσμο να μην προμηθεύουν τη Βενεζουέλα με καύσιμα και να μην προσφέρουν ελλιμενισμό πλοίων της χώρας

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε πέντε Ιρανούς καπετάνιους που παρέδωσαν πετρέλαιο στη Βενεζουέλα, με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής να χαρακτηρίζει τα μέτρα «ξέσπασμα αλαζονείας».

Το Ιράν στράφηκε κατά των αμερικανικών κυρώσεων κατά των καπετάνιων πέντε ιρανικών τάνκερ που μετέφεραν πετρέλαιο στη Βενεζουέλα αψηφώντας τους περιορισμούς.

Οι απελπισμένες κινήσεις των ΗΠΑ κατά Ιρανών απλά δείχνει την άθλια αποτυχία της αποκαλούμενης “μέγιστης πίεσης”» ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Μουσάβι, προσθέτοντας ότι παρά την πίεση, Ιράν και Βενεζουέλα θα πραμείνουν «σταθερές στην αντιμετώπιση των παράνομων αμερικανικών κυρώσεων».

Την Τετάρτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε κυρώσεις κατά πέντε Ιρανών καπετάνιων που παρέδωσαν τον Μάιο 1,5 εκατ. βαρέλια ιρανικής βενζίνης και σχετικών προϊόντων στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, του οποίου η ανατροπή αποτελεί επιδίωξη της Ουάσιγκτον από τις εκλογές του 2018. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τις κυρώσεις «ξέσπασμα αλαζονείας» και «ακόμα μία απόδειξη του μίσους των γερακιών του Τραμπ για όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας».

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις ξένων χωρών σε όλο τον κόσμο να μην προμηθεύουν τη Βενεζουέλα με καύσιμα και να μην προσφέρουν ελλιμενισμό πλοίων της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης