Τελευταία Νέα

Γερμανία: H Amprion θα τριπλασιάσει τις επενδύσεις στην αιολική ενέργεια την επόμενη δεκαετία

Γερμανία: H Amprion θα τριπλασιάσει τις επενδύσεις στην αιολική ενέργεια την επόμενη δεκαετία
Δημιουργεί το δίκτυο Eurobar για την υπεράκτια αιολική ενέργεια της Βόρειας Θάλασσας
Η γερμανική εταιρεία ηλεκτρικού δικτύου Amprion παρουσίασε την Τετάρτη 24/6/2020 μακροπρόθεσμα σχέδια για κοινές ευρωπαϊκές υπεράκτιες αιολικές συνδέσεις στη Βόρεια Θάλασσα και ανακοίνωσε τριπλασιασμό των δαπανών τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Amprion, με 11.000 χιλιόμετρα γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης στη δυτική Γερμανία, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος από τέσσερις ρυθμιζόμενους χειριστές δικτύων που διασχίζουν τη χώρα και υπεράκτια, οι οποίοι χρηματοδοτούνται μέσω τελών καταναλωτή.

«Αν θέλουμε να έχουμε ένα κλιματικό ουδέτερο ενεργειακό σύστημα έως το 2050, πρέπει να αρχίσουμε να το αναπτύσσουμε σήμερα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Hans-Juergen Brick σε διαδικτυακή εκπομπή.

Η γερμανική κυβέρνηση πριν από τρεις εβδομάδες έθεσε στόχο να επεκτείνει την υπεράκτια αιολική χωρητικότητα έως το 2040 στα 40 gigawatts (GW).

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια παρέχει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους χερσαίους ομίλους και καθώς η Γερμανία μειώνει τη χρήση άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας, τα δίκτυά της πρέπει να φιλοξενήσουν περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια για να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους και να διατηρήσουν τον εφοδιασμό.
Οι γειτονικές χώρες αυξάνουν επίσης την υπεράκτια δυναμικότητά τους.

Το σύστημα συντονισμού της Amprion, που ονομάζεται Eurobar, θα βοηθήσει το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και τις Κάτω Χώρες, καθώς και τη Γερμανία να εκμεταλλευτεί το υπεράκτιο αιολικό δυναμικό των 200 gigawatts (GW) έως το 2050, δήλωσε ο Brick.

Ισοδύναμο με 200 πυρηνικούς σταθμούς, ο στόχος είναι μέρος της πολιτικής Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαλλαγή από άνθρακα από την οικονομία.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η Γερμανία παρήγαγε 43 δισεκατομμύρια κιλοβάτ/ώρες από την αιολική στην ξηρά και 9 δισεκατομμύρια από υπεράκτια, μαζί με το 33% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανικής ένωσης BDEW.

Για τη διαχείριση του αυξανόμενου μεριδίου της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ο Brick είπε ότι η τεχνική τυποποίηση πρέπει να ξεκινήσει τώρα, επειδή τα καλώδια και οι χερσαίες συνδέσεις μπορούν να απαιτήσουν 10 χρόνια για την κατασκευή.

Επίσης, για την προγραμματισμένη χρηματοδότηση για το Amprion, των οποίων οι ιδιοκτήτες περιλαμβάνουν RWE και Munich Re δήλωσε ότι θα χρειαστεί να φτάσει τα 15,2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2028, σε σύγκριση με 5,2 δισεκατομμύρια το 2009-2019, για τα οποία η εταιρεία θα εκδώσει ομόλογα από το τέλος του 2021 και μετά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης