Πετρέλαιο

Τα αυξημένα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ «πιέζουν» το πετρέλαιο - Στα 39,74 δολ/βαρέλι το crude με πτώση 1,56%

Τα αυξημένα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ «πιέζουν» το πετρέλαιο - Στα 39,74 δολ/βαρέλι το crude με πτώση 1,56%
Η πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου αντιστάθμισε τις ανησυχίες των επενδυτών

O απόηχος της νέας αύξησης στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, οδηγεί σε οριακές διακυμάνσεις σήμερα τις τιμές του μαύρου χρυσού. Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -1,24% στα 42,10 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -1,56% στα 39,74 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 300 χιλ. βαρέλια.

Ωστόσο, η πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου αντιστάθμισε τις ανησυχίες των επενδυτών, καθώς υποδεικνύει ότι η επανεκκίνηση των οικονομιών παγκοσμίως ενισχύει τη ζήτηση καυσίμων.

Φόβος για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Ωστόσο, η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί για έναν αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ, τόνισε ο Kazuhiko Saito, επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Co.
Οι νέες περιπτώσεις Covid-19 αυξήθηκαν κατά 25% στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουνίου και ο αριθμός των θανάτων στη Λατινική Αμερική πέρασε 100.000 την Τρίτη, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Τέλος, η Κίνα που θεωρείται ο κορυφαίος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, αναμένεται επίσης να επιβραδύνει τις εισαγωγές αργού το τρίτο τρίμηνο μετά από αγορές ρεκόρ τους τελευταίους μήνες, καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου πλήττουν τη ζήτηση και οι διυλιστές ανησυχούν για ένα δεύτερο ξέσπασμα ιών.

«Αναμένουμε ότι το Brent θα διαπραγματευτεί μεταξύ 35-45 το βαρέλι για την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας COVID-19, θα περιορίσει τα κέρδη ενώ η μειωμένη προσφορά από τον OPEC+ θα προσφέρει υποστήριξη», δήλωσε ο Chen του Sunward.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης