Επιχειρήσεις

Όφελος 400 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ από τις τιτλοποιήσεις JP Morgan, Deutsche bank, Pimco

Όφελος 400 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ από τις τιτλοποιήσεις JP Morgan, Deutsche bank, Pimco
Εντός των προσεχών εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία της τιτλοποίησης η οποία είχε ξεκινήσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά καθυστέρησε υπερβολικά
Ενδιαφέρουσες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τις επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΛΤΑ και αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να βρίσκονται στο επίκεντρο για διαφορετικούς προφανώς λόγους

ΔΕΗ: Η τιτλοποίηση προβληματικών λογαριασμών 2 δισεκ. έναντι 400 εκατ ευρώ

Η τιτλοποίηση των 2 δισ. προβληματικών ή ημιπροβληματικών λογαριασμών της ΔΕΗ βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσης με στόχο να αντληθούν περίπου 380 με 400 εκατ ευρώ ρευστότητα.
Τα 500 εκατ αφορούν λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία των αρχόμενων καθυστερήσεων.
Την τιτλοποίηση αυτή της κατηγορίας την έχει αναλάβει η J P Morgan και έναντι αυτού θα καταβάλλει 220 με 230 εκατ ευρώ.
Τα 230 εκατ ευρώ αντιστοιχούν στο 46% της ονομαστικής αξίας και θεωρείται λογικό τίμημα.
Η τιτλοποίηση 1,5 δισεκ. λογαριασμών της ΔΕΗ που θεωρούνται βαθειάς καθυστέρησης θα καλυφθεί από την Pimco και την Deutsche Bank καταβάλλοντας περίπου 150 με 170 εκατ ευρώ εκ των οποίων 120 εκατ η Pimco και 50 εκατ η Deutsche bank.
Τα 170 εκατ αντιστοιχούν στο 11% της ονομαστικής αξίας.
Με τα 400 εκατ ευρώ – ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα φθάσουν τα 500 εκατ το τελικό τίμημα – η ΔΕΗ αποκτάει πρόσθετη ρευστότητα ώστε να μπορέσει να τακτοποιήσει εκκρεμότητες στον ισολογισμό της και να καλύψει επενδυτικές και άλλες ανάγκες.
Να σημειωθεί ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία της τιτλοποίησης η οποία είχε ξεκινήσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά καθυστέρησε υπερβολικά.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης