Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σουρβίνος (καθηγητής Ιολογίας): Καμπανάκι κινδύνου τα 93 κρούσματα σε επτά ημέρες

Σουρβίνος (καθηγητής Ιολογίας): Καμπανάκι κινδύνου τα 93 κρούσματα σε επτά ημέρες
Απόρροια συγχρωτισμού τα κρούσματα αυτά, δείχνουν του τι μπορεί να συμβεί εάν επαναλαμβάνονται αυτές οι συμπεριφορές είπε ο κ.Σουρβίνος
Για καμπανάκι κινδύνου όσον αφορά την εξέλιξη της πορείας της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα έκανε λόγο ο καθηγητής Ιολογίας, Γ. Σουρβίνος, αναφερόμενος στα 93 κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες στην χώρα και κυρίως στις περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης.
«Τα κρούσματα αυτά είναι απόρροια συγχρωτισμού.
Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν επαναλαμβάνονται αυτές οι συμπεριφορές.
Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τις θρησκευτικές τελετές» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σουρβίνος.
Ερωτηθείς γιατί επετράπη στη θρησκευτική μειονότητα της Ξάνθης να γιορτάσει το Ραμαζάνι, ο καθηγητής εξήγησε ότι βρισκόμαστε σε φάση σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων.
Αναφορικά με τους τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας, ο κ. Σουρβίνος επισήμανε ότι «αν εφησυχάσουμε, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κι άλλες τοπικές εστίες».
«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει» είπε ο κ.Σουρβίνος φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες χώρες, στις οποίες παρατηρήθηκε «επανεμφάνιση συρροής κρουσμάτων».
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown σε κάποιο νησί, ο κ.Σουρβίνος είπε ότι πρόκειται για μια ακραία περίπτωση, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να συμβεί.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης