Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Από τους περιορισμούς της συμφωνίας του OPEC+ εξισορροπήθηκε η μειωμένη ζήτηση πετρελαίου στην Ιαπωνία

Από τους περιορισμούς της συμφωνίας του OPEC+ εξισορροπήθηκε η μειωμένη ζήτηση πετρελαίου στην Ιαπωνία
Η σταδιακή άρση των lockdowns είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί στην χώρα η ζήτηση για βενζίνη και πετρέλαιο

H ασθενέστερη ζήτηση πετρελαίου στην Ιαπωνία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού εξισορροπείται επί του παρόντος από τη μειωμένη προσφορά από τα μέλη του OPEC+, τόνισε ο επικεφαλής της Ένωσης Πετρελαίου της Ιαπωνίας (PAJ), με βάση τα όσα αναμεταδίδει το Reuters.

«Αν χρειαζόμαστε περισσότερο αργό, μπορούμε πάντα να αγοράζουμε πετρέλαιο από την spot αγορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Tsutomu Sugimori.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Saudi Aramco έχει μειώσει τον όγκο του αργού που θα φορτώσει τον Ιούλιο για την προμήθεια σε πέντε αγοραστές στην Ασία. Αυτό ανήκει στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και τους συμμάχους του για τη διατήρηση μειώσεων της παραγωγής 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Παράλληλα, η σταδιακή άρση των lockdowns είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί στην χώρα η ζήτηση για βενζίνη και πετρέλαιο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος εμπορικός εταίρος της Σαουδικής Αραβίας ήταν η Κίνα το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αγόρασε περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας των εξαγωγών της. Η Ιαπωνία και η Ινδία ήταν οι επόμενοι δύο μεγαλύτεροι αγοραστές της, αγοράζοντας 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια των εξαγωγών του αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης