Χρηματιστήριο & Αγορές

Έκδοση ομολογιακού δανείου 500 εκατ έως τις 3 Ιουλίου σχεδιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με επιτόκιο 1,8%

Έκδοση ομολογιακού δανείου 500 εκατ έως τις 3 Ιουλίου σχεδιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με επιτόκιο 1,8%
Για τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οι προοπτικές είναι πολύ θετικές
Σε έκδοση ομολογιακού δανείου 500 εκατ ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας για να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις και έργα στα οποία θα συμμετάσχει ο όμιλος.
Με βάση εκτιμήσεις το επιτόκιο θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 1,80% υπό κάποιες προυποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας παρά την ύφεση στην οικονομία, υγιής ισολογισμός, ισχυρό management και ηγετικό ρόλο σε βασικούς τομείς όπως κατασκευές και ενέργεια.
Αξίζει να αναφερθεί ότι βασικοί μέτοχοι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι η ολλανδική Reggeborgh Invest με ποσοστό 30,26% και ο Γιώργος Πειριστέρης με ποσοστό 15,98%.
Ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα, ισχυρό ταμείο ενώ η κεφαλαιοποίηση της διαμορφώνεται στα 676 εκατ με προοπτική να φθάσει στο 1 δισεκ. εφόσον υλοποιηθεί όλος ο σχεδιασμός του ομίλου.
Ο Γιώργος Περιστέρης απολαμβάνει ισχυρή στήριξη από το ολλανδικό fund και ο όμιλος συμμετέχει ενεργά με ισχυρές αξιώσεις σε όλα τα μεγάλα δημόσια έργα που βρίσκονται προς δημοπράτηση.
Για τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οι προοπτικές είναι πολύ θετικές.
 
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης