Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Λιβύης έκλεισε μόλις μία μέρα μετά την επανεκκίνηση

Το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Λιβύης έκλεισε μόλις μία μέρα μετά την επανεκκίνηση
Η Λιβύη ξεκίνησε επίσης μια δεύτερη πετρελαιοφόρο περιοχή το σαββατοκύριακο, το El Feel των 70.000 bpd, το οποίο συνδέεται με το Sharara
Ένοπλα άτομα εισήλθαν στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Λιβύης, το El Sharara, μόλις μια μέρα μετά τις αναφορές ότι το πεδίο είχε ξαναρχίσει την παραγωγή μετά από μήνες αδράνειας εν μέσω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου ενώ είχε δηλωθεί ανωτέρα βία.

Σύμφωνα με το Reuters η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου ανακοίνωσε ότι η «ένοπλη δύναμη» είχε πει στους εργαζόμενους να σταματήσουν να εργάζονται λίγες ώρες μετά την έναρξη της προγραμματισμένης συντήρησης στο πεδίο. Η NOC είπε στους υπαλλήλους της να μην υπακούσουν σε αυτήν την εντολή.

"Η ένοπλη ομάδα, η οποία προήλθε από τη Σέμπα, εισέβαλε στο πετρελαιοφόρο τμήμα της Sharara και απείλησε με όπλα τους άμαχους εργαζόμενους πολίτες, εξαναγκάζοντάς τους να σταματήσουν την παραγωγή στο χωράφι την αυγή", ανέφερε η NOC σε ανακοίνωσε την Τρίτη.

Η πρώτη φάση παραγωγής στη Sharara υποτίθεται ότι ξεκίνησε με χωρητικότητα 30.000 bpd, ανέφερε η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης σε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η παραγωγή αναμένεται να επιστρέψει σε πλήρη παραγωγική ικανότητα εντός 90 ημερών λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τη μακρά διακοπή λειτουργίας. Το πεδίο έχει συνολική παραγωγική ικανότητα 300.000 bpd.

Η Λιβύη ξεκίνησε επίσης μια δεύτερη πετρελαιοφόρο περιοχή το σαββατοκύριακο, το El Feel των 70.000 bpd, το οποίο συνδέεται με το Sharara, δήλωσε μηχανικός στο Reuters την Κυριακή.

Η βιομηχανία πετρελαίου της Λιβύης έχει σταματήσει καθώς ομάδα που συνδέεται με την ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης, μπλοκάρει τους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της χώρας. Ο αποκλεισμός ήταν μέρος της επίθεσης του LNA εναντίον της Τρίπολης και της κυβέρνησης του ΟΗΕ.

Οι μάχες συνεχίζονται από τότε, με την παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε από πάνω από 1 εκατομμύριο bpd σε λιγότερο από 100.000 bpd, με τις εξαγωγές να μειώνονται κατά 92% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου. Η NOC ανέφερε επίσης τον περασμένο μήνα ότι οι συνολικές απώλειες που προκλήθηκαν από τον αποκλεισμό και οι διακοπές παραγωγής έφτασαν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν μια τεράστια μείωση των εσόδων για τη Λιβύη, ως άμεσο αποτέλεσμα του παράνομου αποκλεισμού πολλών εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της εικόνας, καθώς η διάβρωση στους αγωγούς που προκαλείται από το ακίνητο πετρέλαιο και θαλασσινό νερό προκαλεί φυσικές ζημιές που θα κοστίσουν εκατομμύρια για να διορθωθούν όταν τελειώσει η κρίση », δήλωσε ο πρόεδρος της NOC, Mustafa Sanalla στα τέλη Μαΐου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης