Τελευταία Νέα

Deal της ινδικής Adani Green με 8 GW φωτοβολταϊκών σταθμών μέχρι το 2025

Deal της ινδικής Adani Green με 8 GW φωτοβολταϊκών σταθμών μέχρι το 2025
Τα πρώτα 2 GW της παραγόμενης ισχύος θα συνδεθούν στο δίκτυο το 2022

Άδειες για την κατασκευή ηλιακών σταθμών με συνολική ισχύ 8 GW εξασφάλισε η ινδική εταιρεία Adani Green Energy.

Με αφορμή τον πρόσφατο διαγωνισμό για νέα έργα ΑΠΕ, η συγκεκριμένη επένδυση ανέρχεται στα 6 δις δολάρια σε βάθος πενταετίας.
Τα πρώτα 2 GW της παραγόμενης ισχύος θα συνδεθούν στο δίκτυο το 2022, ενώ στη συνέχεια θα τίθενται σε λειτουργία 2 GW ετησίως μέχρι το 2025 σε διάφορα μέρη της χώρας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση της Ινδίας, η οποία μάχεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και προωθεί τη δέσμευση που ανέλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στο Παρίσι το 2015.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Πρόεδρος του Ομίλου, Gautam Adani είπε: «Είναι τιμή μας που επιλεχτήκαμε από την SECI για το έργο αυτό. Στον σημερινό κόσμο, η προσαρμογή του κλίματος δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητη από τις προτεραιότητες της οικονομικής ανάπτυξης. Η δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η απαλλαγή από τον άνθρακα πρέπει να είναι ταυτόχρονοι στόχοι. Η Ινδία δεσμεύτηκε στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2015 στο Παρίσι ότι θα ηγηθεί της επανάστασης της Κλιματικής Αλλαγής και σήμερα είναι ο ηγέτης μεταξύ των μόλις οκτώ εθνών που βρίσκονται σε καλό δρόμο για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών τους για την COP21».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης