Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Νορβηγία: Nέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις πετρελαϊκές εταιρείες

Νορβηγία: Nέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις πετρελαϊκές εταιρείες
Μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων
Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας συμφώνησε να δώσει πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις στη βιομηχανία πετρελαίου, πέραν εκείνων που πρότεινε η μειοψηφική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια τόνωσης των επενδύσεων και προστασίας των θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 8/6/2020 το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα.

Η Equinor και άλλες πετρελαϊκές εταιρείες, που επλήγησαν από τις χαμηλές τιμές του αργού, καθώς η ζήτηση σταμάτησε εν μέσω πανδημίας COVID-19, είχε υποστηρίξει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να αναβάλει τις φορολογικές πληρωμές ύψους 100 δισεκατομμυρίων κορώνων Νορβηγίας (10,8 δισεκατομμύρια δολάρια) ήταν ανεπαρκές.

Η συντηρητική πρωθυπουργός Erna Solbergε είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα δώσουν πιο γενναιόδωρους όρους, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε επενδύσεις που δεν απέδωσαν επαρκή απόδοση, αλλά παραιτήθηκαν στο τέλος εν μέσω πιέσεων της αντιπολίτευσης και της βιομηχανίας.

Οι όροι που συμφωνήθηκαν από το κοινοβούλιο θα προστατεύσουν προσωρινά ένα μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τους φόρους, καθιστώντας το πιο κερδοφόρο να επενδύσουμε και, συνεπώς, να σώσουμε θέσεις εργασίας τόσο σε πετρελαϊκές εταιρείες όσο και σε πλατφόρμες ναυπηγείων και άλλου εξοπλισμού, ανέφεραν οι διαπραγματευτές.

Η Νορβηγία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δυτικής Ευρώπης, που αντιπροσωπεύει περίπου το 2% της παγκόσμιας παραγωγής αργού.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης