Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κορυφαίος προμηθευτής ενέργειας των ΗΠΑ για το 2019 ο Καναδάς σύμφωνα με την ΕΙΑ

Κορυφαίος προμηθευτής ενέργειας των ΗΠΑ για το 2019 ο Καναδάς σύμφωνα με την ΕΙΑ
Οι εισαγωγές ενέργειας από τον Καναδά ανήλθαν σε 85 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο κορυφαίος εμπορικός ενεργειακός εταίρος καθώς και η μεγαλύτερη πηγή των εισαγωγών ενέργειας, υπήρξε ο Καναδάς για τις ΗΠΑ το 2019, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Oilprice, οι εισαγωγές ενέργειας από τον Καναδά ανήλθαν σε 85 δισεκατομμύρια δολάρια και αντιπροσώπευαν το 1/4, φτάνοντας στο 27% επί του συνόλου.

Ενώ ο Καναδάς είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός για τις αμερικανικές εξαγωγές ενέργειας, πίσω από το Μεξικό. Οι εισαγωγές αργού από τον Καναδά ήταν κατά μέσο όρο 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), από 3,7 εκατομμύρια bpd μέσες εισαγωγές το 2018. Ο Καναδάς εξάγει κυρίως βαρύ αργό πετρέλαιο από την Αλμπέρτα στα διυλιστήρια της Αμερικής, κυρίως στο Midwest.

Από την άλλη πλευρά, ο Καναδάς ήταν ο κορυφαίος προορισμός των ΗΠΑ για τις εξαγωγές του αργού. Πέρυσι, οι ΗΠΑ εξήγαγαν κατά μέσο όρο 459.000 bpd αργού πετρελαίου στον Καναδά, σύμφωνα με στοιχεία του Census Bureau.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της χρόνιας έλλειψης χωρητικότητας στους αγωγούς  από τον Καναδά τα τελευταία χρόνια, οι αμερικανικές εισαγωγές πετρελαίου τριπλασιάστηκαν μεταξύ 2016 και 2019 - από 91.000 bpd κατά μέσο όρο σε 300.000 bpd κατά μέσο όρο πέρυσι, δήλωσε η ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης