Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος 5% για το πετρέλαιο καθώς οι traders περιμένουν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ + για την επέκταση των περικοπών

Άνοδος 5% για το πετρέλαιο καθώς οι traders περιμένουν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ + για την επέκταση των περικοπών
Εβδομαδιαία κέρδη 16% για το Brent και 14% για το αργό
Άλμα 5% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 5/6/2020 αφού ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις συνομιλίες το Σάββατο σχετικά με το εάν θα επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής, υποδεικνύοντας ότι ορισμένες χώρες αργοπορούν να ευθυγραμμιστούν με τη συμφωνία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 2,12 $ ή 5,05%, στα 42,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ το West Texas Intermediate ενισχύθηκε 4,44%, στα 39,07 δολάρια ανά βαρέλι.

Το Brent έχει αυξηθεί κατά 16% από την περασμένη Παρασκευή που έφτασε στο υψηλό των τριών μηνών. Το συμβόλαιο έχει υπερδιπλασιαστεί από τότε που υποχώρησε στα 22,98 δολάρια το βαρέλι στις 22 Απριλίου.
Το WTI σημείωσε άνοδο σχεδόν 14% από το κλείσιμο της Παρασκευής, κινούμενο για έκτη εβδομάδα κερδών, λόγω των περικοπών της παραγωγής και των ενδείξεων βελτίωσης της ζήτησης καυσίμων, καθώς οι χώρες διευκολύνουν τα μέτρα lockdown που επιβάλλονται για την αποτροπή της εξάπλωσης του coronavirus.

Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η τηλεδιάσκεψη μιας ομάδας κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου, γνωστή ως ΟΠΕΚ +, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να προχωρήσουν στη συνάντηση, η οποία είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, εάν το Ιράκ και άλλοι συμφωνήσουν να ενισχύσουν την προσήλωσή τους στις υπάρχουσες περικοπές εφοδιασμού.
«Οι τιμές αυξάνονται με την προγραμματισμένη συνάντηση για αύριο. Υπήρχε μεγάλη σύγχυση ... έτσι φαίνεται ότι βρήκαν έναν δρόμο προς τα εμπρός », είπε ο Olivier Jakob στο Petromatrix.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης