Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές παρά τα κέρδη στη Wall - Στο +0,36% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,14%

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές παρά τα κέρδη στη Wall - Στο +0,36% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,14%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% στις 24.262 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (4/6) οι αγορές της Ασίας, παρά τα νέα κέρδη που σημειώθηκαν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,36% στις 22.695,74 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,84% και τις 5.991,80 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,19% στις 2.151,18 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,44% στις 4.919,38 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% στις 24.262 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,65% στις 11.393,23 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,14% στις 2.919,25 μονάδες, ενώ ο δείκτης SZSE Component σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,15% στις 11.125,37 μονάδες.
Η Wall Street κατέγραψε την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου, καθώς η πτώση που σημειώθηκε στις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα και στη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ αποδείχθηκε μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,36% στις 3.122,87 μονάδες, με τη συνολική άνοδο από τα τέλη Μαρτίου μέχρι σήμερα να διαμορφώνεται στο +40%.
Επιπλέον, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά +2,05% στις 26.269,89 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο +0,78% στις 9.682,91 μονάδες.
«Τα όχι και τόσο άσχημα νέα εξακολουθούν να έρχονται, επιτρέποντας τις ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας παράλληλα με την επανεκκίνηση», τόνισε η αναλύτρια αγορών της IG, Jingyi Pan.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω και από την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μετά τη δήλωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι θα αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις τεσσάρων κινεζικών αεροπορικών εταιρειών, ξεκινώντας από τις 16 Ιουνίου, επειδή το Πεκίνο δεν ενέκρινε την επανεκκίνηση πτήσεων των United και Delta Airlines προς την Κίνα.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, διευκρίνισε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων προς τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, παρά τις εντάσεις των δύο χωρών γύρω από το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ.
Παρά την άνοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι το ράλι ήρθε πολύ σύντομα και ότι η ανάκαμψη της οικονομίας ενδέχεται να είναι βραδύτερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, γεγονός που θα μπορούσε να απογοητεύσει τους επενδυτές.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -17,7% για τον Απρίλιο του 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη χώρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στον τομέα της εστίασης και στις υπηρεσίας τροφίμων υποχώρησαν κατά -35,4% σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση των πωλήσεων στον τομέα των ενδυμάτων και των υποδυμάτων, και συγκεκριμένα στο -53,6%.
Στον αντίποδα, το λιανικό εμπόριο μέσω διαδικτύου αυξήθηκε κατά +11,1% τον Απρίλιο, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.
Στη Νότια Κορέα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε έλλειμμα ύψους 3,12 δισ. δολ. τον Απρίλιο του 2020, έναντι πλεονάσματος 5,96% τον Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η «βουτιά» που σημειώθηκε στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2011, και οφείλεται μεταξύ άλλων και στη σημαντική πτώση που κατέγραψαν οι εξαγωγές για τον ίδιο μήνα.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης