Πετρέλαιο

Στην τηλεδιάσκεψη του OPEC+ όλα τα βλέμματα - Στα 36,54 δολ/βαρέλι το crude

Στην τηλεδιάσκεψη του OPEC+ όλα τα βλέμματα - Στα 36,54 δολ/βαρέλι το crude
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν επιτύχει μια προκαταρκτική συμφωνία για παράταση των περιορισμών παραγωγής για έναν επιπλέον μήνα -

Σταθερά στα χθεσινά επίπεδα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών ότι μία ενδεχόμενη αποτυχία νέας συμφωνίας μεταξύ των παραγωγών του OPEC+ θα μπορούσε να αυξήσει εκ νέου την παγκόσμια προσφορά.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του OPEC+ για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, αν και η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση είναι για τις 9-10 Ιουνίου

Μετά τα υψηλά των τριών μηνών στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες συνεδριάσεις, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,41% στα 39,23 δολ. ανά βαρέλι. Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -2,01% στα 36,54 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, η συγκεκριμένη υποχώρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η ενότητα του Οργανισμού απειλήθηκε από μια μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με τη συμμόρφωση με τις περικοπές της παραγωγής, ενώ τα δεδομένα των ΗΠΑ δημιουργούν αμφιβολίες σχετικά με τη δύναμη της ανάκαμψης της ζήτησης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν επιτύχει μια προκαταρκτική συμφωνία για παράταση των περιορισμών παραγωγής για έναν επιπλέον μήνα. H πίεση μεταφέρεται στις χώρες εκείνες που προσαρμόζονται ελάχιστα στις δεσμεύσεις να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους.
Μάλιστα, οι δύο κορυφαίοι παραγωγοί έχουν χάσει την υπομονή τους με τη λανθασμένη συμπεριφορά του επόμενου μεγαλύτερου, του Ιράκ.
«απόφαση του ΟΠΕΚ + θα είναι καθοριστικής σημασίας για την κατεύθυνση των τιμών την επόμενη εβδομάδα, με μια πιθανή επέκταση να παρέχει κάποια περιορισμένη ανοδική πορεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Bank NV.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης