Από τις ΑΠΕ το 66% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας τους πρώτους πέντε μήνες του έτους

Από τις ΑΠΕ το 66% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας τους πρώτους πέντε μήνες του έτους
Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Τουρκίας οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με απώτερο στόχο την μείωση των εισαγωγών ενέργειας

Από τις ΑΠΕ προήλθε τους πρώτους πέντε μήνες του 2020 το 66% η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Fatih Donmez.
«Συνεχίζουμε να αποκομίζουμε τους καρπούς των μακροπρόθεσμων επενδύσεών μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Donmez, δεδομένου ότι η Τουρκία θέλει να αξιοποιήσει πλήρως τις τοπικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεσματικά για να υποστηρίξει την ανάπτυξή της και να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές ενέργειας.
Πέρυσι, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας από τοπικές και ανανεώσιμες πηγές ανήλθε στο 62%, αλλά στις 24 Μαΐου, σημειώθηκε ρεκόρ 90% για την καθημερινή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τοπικές και ανανεώσιμες πηγές, σημείωσε.
«Ο στόχος είναι σαφής: Όλο και περισσότερες ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας» συμπλήρωσε ο υπουργός.
Τέλος, από το 66% το 34,3% προήλθε από τα υδροηλεκτρικά, το 13,8% από τον άνθρακα, το 8,8% από την αιολική, το 3,6% από την γεωθερμία, το 3,5% από την ηλιακή ενέργεια, το 1,8% από την βιομάζα και 0,2% από άλλες πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης