Πετρέλαιο

Μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον Μάιο κοντά στον στόχο της Συμφωνίας Περικοπών

Μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον Μάιο κοντά στον στόχο της Συμφωνίας Περικοπών
Κοντά στον στόχο των περικοπών του ΟΠΕΚ+ η ρωσική παραγωγή
Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου, εξαιρουμένου του συμπυκνωμένου φυσικού αερίου, μειώθηκε κατά 8,59 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Μάιο, κοντά στον στόχο της χώρας στο πλαίσιο ενός συμφώνου του ΟΠΕΚ +, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας την Τρίτη 2/6/2020.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η ρωσική παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε σε 39,7 εκατομμύρια τόνους (9,39 εκατομμύρια bpd) τον Μάιο.

Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, της Ρωσίας και άλλων παραγωγών, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ +, η Μόσχα δεσμεύθηκε να μειώσει την παραγωγή κατά περίπου από 2,5 εκατομμύρια bpd σε 8,5 εκατομμύρια bpd για να υποστηρίξει τις τιμές του πετρελαίου. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει συμπύκνωμα φυσικού αερίου.

Η Interfax ανέφερε επίσης ότι οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έφθασαν τους 17,36 εκατομμύρια τόνους, ή 4,1 εκατομμύρια bpd, τον Μάιο. Αυτό μειώθηκε 14,2% σε ετήσια βάση.

Ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε να μειώσει τη συνδυασμένη παραγωγή του κατά περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ή το 10% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, τον Μάιο και τον Ιούνιο, ως απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού και τον αντίκτυπό της στη ζήτηση πετρελαίου.

Η ομάδα παραγωγών αναμένεται να πραγματοποιήσει την Πέμπτη διαδικτυακή συνάντηση για να συζητήσει την πολιτική. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. Η ομάδα αναμένεται να συζητήσει την επέκταση των τελευταίων περικοπών προσφοράς μετά τον Ιούνιο.
Το Interfax ανέφερε επίσης ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας τον Ιανουάριο-Μάιο μειώθηκε κατά 9,2% ετησίως σε 293,26 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης