Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος 4,2% για το πετρέλαιο εν αναμονή της συνάντησης του ΟΠΕΚ+ - Στα 39,6 δολάρια κινείται το Brent

Άνοδος 4,2% για το πετρέλαιο εν αναμονή της συνάντησης του ΟΠΕΚ+ - Στα 39,6 δολάρια κινείται το Brent
Ο OPEC+ μελετά επέκταση των περικοπών κατά 9,7 mln bpd έως την 1η Σεπτεμβρίου 2020
Σημαντική ενίσχυση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη 2/6/2020 λόγω των προσδοκιών ότι οι μεγάλοι παραγωγοί θα συμφωνήσουν να επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα και καθώς οι αμερικανικές πολιτείες αρχίζουν να ξαναρχίζουν μετά lockdowns για τον coronavirus.

Περί τις 20:00 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν κατά 3,5% στα 39,66 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε άνοδο 4,2% στα 36,96 δολ. το βαρέλι.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, σκέφτονται να επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής τους κατά 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd), ή περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, σε μια συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου.
«Πιθανότατα, ο ΟΠΕΚ + θα μπορούσε να παρατείνει τις τρέχουσες περικοπές έως την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της Citi, Edward Morse.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του ΟΠΕΚ +, οι περικοπές επρόκειτο να διαρκέσουν έως τον Μάιο και τον Ιούνιο, κλιμακώνοντας τη μείωση των 7,7 εκατομμυρίων bpd από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο.
Η Σαουδική Αραβία πιέζει να διατηρήσει τις βαθύτερες περικοπές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανέφεραν πηγές του Reuters.
Το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων σε έναν αυξανόμενο αριθμό πολιτειών των ΗΠΑ και χωρών σε όλο τον κόσμο μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, αύξησαν επίσης τις τιμές του πετρελαίου.

«Καθώς η οικονομία ανοίγει, υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι κινούνται. Αυτό θα είναι προφανές για το αργό πετρέλαιο », δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής ενεργειακών συμβολαίων στο Mizuho στη Νέα Υόρκη.
Η σταθερά αυξανόμενη ζήτηση βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες και η μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στο κέντρο αποθήκευσης πετρελαίου της χώρας στο Cushing της Οκλαχόμα, υποστήριξε επίσης τις τιμές, δήλωσε ο Yawger.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης