Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η HollyFrontier θα μετατρέψει το διυλιστήριο πετρελαίου σε ανανεώσιμη μονάδα ντίζελ

Η HollyFrontier θα μετατρέψει το διυλιστήριο πετρελαίου σε ανανεώσιμη μονάδα ντίζελ
Επένδυση έως 750 εκατ. δολαρίων στην επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών
Το αμερικανικό διυλιστήριο HollyFrontier Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1/6/2020 ότι θα μετατρέψει το διυλιστήριο πετρελαίου στο Cheyenne του Ουαϊόμινγκ σε ανανεώσιμη μονάδα παραγωγής ντίζελ, καθώς φαίνεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ανανεώσιμες πηγές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει με τη μετατροπή, καθώς εκτιμά ότι απειλείται η μελλοντική ταμειακή ροή από το διυλιστήριο. Τα μικτά περιθώρια κέρδους από την κρίση COVID-19 και συμπίεσαν τις διαφορές αργού, μεταξύ άλλων.

Η HollyFrontier αναμένεται να επενδύσει μεταξύ 650 εκατομμυρίων και 750 εκατομμυρίων δολαρίων στην επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών.

«Η ζήτηση για ανανεώσιμο ντίζελ, καθώς και άλλα καύσιμα χαμηλότερου άνθρακα, αυξάνεται και λαμβάνει μερίδιο αγοράς με βάση τόσο τις προτιμήσεις των καταναλωτών όσο και την υποστήριξη από σημαντικά προγράμματα παροχής κινήτρων από την ομοσπονδιακή και κρατική κυβέρνηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Mike Jennings.

Συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης ανακοινωμένης μονάδας ανανεώσιμων ντίζελ στο Artesia Refinery του Νέου Μεξικού, η HollyFrontier αναμένεται να έχει χωρητικότητα να παράγει περισσότερα από 200 εκατομμύρια γαλόνια ανανεώσιμου πετρελαίου ετησίως.

Η μετατροπή θα έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να διακόψει τη διύλιση πετρελαίου και να μειώσει 200 θέσεις εργασίας.
Η  CVR Energy Inc ανακοίνωσε νωρίτερα τον Μάιο ότι επιδιώκει να μετατρέψει ορισμένες μονάδες στα διυλιστήρια της σε ανανεώσιμη παραγωγή ντίζελ για να μειώσει την έκθεσή της στο κόστος των ανανεώσιμων καυσίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης