Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Borissov: Η Βουλγαρία εξακολουθεί να στοχεύει στην ολοκλήρωση της επέκτασης του TurkStream έως το τέλος του έτους

Borissov: Η Βουλγαρία εξακολουθεί να στοχεύει στην ολοκλήρωση της επέκτασης του TurkStream έως το τέλος του έτους
Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας εξέτασε την πρόοδο στην κατασκευή του αγωγού με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Alexander Vucic
Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov δήλωσε τη Δευτέρα 1/6/2020 ότι ελπίζει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Balkan Stream - επέκταση του TurkStream της Ρωσίας - θα εξακολουθήσει να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους παρά τις καθυστερήσεις στην κατασκευή λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Η Βουλγαρία κατασκευάζει 474 χλμ. του αγωγού για να μεταφέρει κυρίως ρωσικό αέριο από το TurkStream μέσω Τουρκίας στη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ουγγαρία.

Είχε προγραμματίσει να είναι έτοιμο μέρος του μέχρι τα τέλη του περασμένου μήνα, χρησιμοποιώντας εν μέρει την υπάρχουσα υποδομή του έως ότου ολόκληρο το μήκος του νέου αγωγού που θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2020, αλλά το lockdown καθυστέρησε την κατασκευή του κορωνοϊού.

«Ας ελπίσουμε ότι ο κορωνοϊός έχει φύγει», δήλωσε ο Borissov σε δημοσιογράφους αφού εξέτασε την πρόοδο στην κατασκευή του αγωγού με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Alexander Vucic, τον πρώτο ξένο ηγέτη που επισκέφθηκε τη Βουλγαρία μετά τον περιορισμό των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας.
"Και παρά την καθυστέρηση δύο έως τριών μηνών, ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στο χρονοδιάγραμμα και να το έχουμε ετοιμάσει μέχρι το τέλος του έτους."

Ο Borissov δήλωσε ότι ο αγωγός μπορεί να μεταφέρει περίπου 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Αυτό θα ήταν το ρωσικό αέριο καθώς και το αέριο από έναν τερματικό σταθμό LNG που κατασκευάζεται στη βόρεια Ελλάδα με το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε.
«Αυτός ο αγωγός μπορεί να μεταφέρει τόσο ρωσικό, όσο και αζέρικο υγροποιημένο φυσικό αέριο», συμπλήρωσε. «Αυτή είναι μια διαφοροποίηση φυσικού αερίου όχι μόνο για τη Βουλγαρία, αλλά και για τη Σερβία και την περιοχή».

Η Βουλγαρία κατασκευάζει επίσης αγωγό φυσικού αερίου με την Ελλάδα που θα πρέπει να είναι έτοιμος έως το τέλος του έτους. Η χώρα άρχισε να μειώνει την σχεδόν πλήρη εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο εισάγοντας υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης