Ενέργεια

Στο μικροσκόπιο της Κεφαλαιαγοράς το United States Oil Fund – Έρευνες για την ενημέρωση των επενδυτών

tags :
Στο μικροσκόπιο της Κεφαλαιαγοράς το United States Oil Fund – Έρευνες για την ενημέρωση των επενδυτών
Το USO έχασε το 75% της αξίας του το δίμηνο έως τις 30 Απριλίου
Το United States Oil Fund LP, το μεγαλύτερο fund διαπραγμάτευσης αργού στη χώρα, διερευνάται από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για το κατά πόσον οι κίνδυνοι του γνωστοποιήθηκαν σωστά στους επενδυτές, σύμφωνα με το το Bloomberg την Παρασκευή 29/5/2020.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή Εμπορίας μελλοντικών Συναλλαγών Commodity έχουν ξεκινήσει έρευνες για το ταμείο των 4,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχασε το 75% της αξίας του κατά τους δύο μήνες έως τις 30 Απριλίου, ανέφερε η έκθεση.

Στα ζητήματα που εξετάζονται περιλαμβάνονται και το εάν οι μέτοχοι ενημερώθηκαν επαρκώς ότι η αξία του ETF’s δεν θα έπρεπε απαραίτητα να συμβαδίζει με την τιμή spot του πετρελαίου και την πρόσφατη απόφαση του ταμείου να αγοράσει συμβόλαια αργού που θα λήξουν μελλοντικά, ανέφερε το Bloomberg.

Οι έρευνες βρίσκονται στα αρχικά τους στάδια και ενδέχεται να μην οδηγήσουν σε ισχυρισμούς για αδικοπραξία, ανέφερε το Bloomberg, προσθέτοντας ότι τα αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ, η εταιρεία που διαχειρίζεται την USO, δεν έχουν κατηγορηθεί για κακή συμπεριφορά από την SEC ή την CFTC.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης