Ενέργεια

Αγωνιστική Συνεργασία: Εγκληματική επιλογή το κλείσιμο και της Τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη

Αγωνιστική Συνεργασία: Εγκληματική επιλογή το κλείσιμο και της Τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη
Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας

Η καταστροφική επιλογή της βίαιης απολιγνιτοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση, γίνεται για τη Μεγαλόπολη ακόμη πιο εγκληματική με την επιλογή της να κλείσει τη Τηλεθέρμανση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών προμηθευτών φυσικού αερίου.
Τα παραπάνω υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία και προσθέτει τα εξής:

Η κυβέρνηση μετά την ακύρωση των έργων σύνδεσης του φυσικού αερίου από τη ΡΑΕ στις πόλεις της Πελοποννήσου προχωρά στην κατασκευή δικτύων στην Μεγαλόπολη για παροχή φυσικού αερίου για θέρμανση και κάθε άλλη χρήση με την προμήθεια φυσικού αερίου από ιδιώτες προμηθευτές.

Η διορισμένη από τη κυβέρνηση Διοίκηση της ΔΕΗ τηρεί απαράδεκτη στάση.
Υπονομεύει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και λειτουργεί και σε βάρος και των ιδίων των συμφερόντων της διότι αρνείται να συνδέσει την Τηλεθέρμανση με την 5η Μονάδα συνδυασμένου κύκλου με Φ.Α.
Γιατί άραγε παρά το ότι στη Μεγαλόπολη λειτουργεί η 5η μονάδα Φ.Α. της ΔΕΗ στην  οποία μπορεί να συνδεθεί η Τηλεθέρμανση, κυβέρνηση και διορισμένη Διοίκηση επιλέγουν να μην συνδέσουν τη τηλεθέρμανση με τη 5η μονάδα αλλά να επιβαρύνουν τους πολίτες της Μεγαλόπολης με τη σύνδεση τους με Φ.Α;

Η απάντηση είναι απλή. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιωτών προμηθευτών Φ.Α. αφού θα τους προσφέρουν υποχρεωτικά έτοιμη πελατεία.
Οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνικών φορέων ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και η συνέχιση λειτουργίας του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης επιβάλλουν επιτακτικά τη διεκδίκηση λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης και την σύνδεση της με την 4η Μονάδα και κυρίως με την 5η Μονάδα συνδυασμένου κύκλου με Φ.Α.
Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς για συνέχιση του αγώνα για την αποτροπή της βίαιης απολιγνιτοποίησης και το πρόωρο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και τη διεκδίκηση λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης και της διορισμένης Διοίκησης της ΔΕΗ έτσι ώστε να μην ακυρωθεί μια σημαντική επένδυση και να ολοκληρωθεί η σύνδεση στο σύνολο της πόλης αξιοποιώντας και το ποσό που πρόσφατα εγκρίθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Στον σχεδιασμό ανάπτυξης του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης η ένταξη στο δίκτυο του φυσικού αέριου από τη δημόσια ΔΕΔΑ και μόνο από δημόσιο φορέα είναι πολύ σημαντική διότι θα δώσει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και γι’ αυτό αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Πελοποννήσου.
Όμως αυτό το αίτημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνδεθεί με την παύση λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα που εκπροσωπεί η κυβέρνηση.
Όσοι δεν αντιστέκονται ούτε στα εγκληματικά σχέδια για κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης είναι υπόλογοι στην κοινωνία της Μεγαλόπολης. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης