Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Insights Global: Ρεκόρ στα αποθέματα προϊόντων πετρελαίου ARA

Insights Global: Ρεκόρ στα αποθέματα προϊόντων πετρελαίου ARA
Τα αποθέματα αεροπορικών καυσίμων αυξήθηκαν περίπου 8%
Τα συνολικά αποθέματα προϊόντων πετρελαίου που διατηρούνται στο κέντρο διύλισης και αποθήκευσης Άμστερνταμ-Ρότερνταμ-Αμβέρσα (ARA) αυξήθηκε σχεδόν κατά 2% σε πάνω από 7 εκατομμύρια τόνους την περασμένη εβδομάδα, επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία από Ολλανδική συμβουλευτική Insights Global.

Όλα τα αποθέματα προϊόντων πετρελαίου αυξήθηκαν, εκτός από τη βενζίνη, με τα αεροπορικά καύσιμα και τη νάφθα να σημειώνουν επίσης ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Τα αποθέματα αεροπορικών καυσίμων αυξήθηκαν περίπου 8% λόγω των συνεχιζόμενων εισαγωγών στο κέντρο και την πολύ αδύναμη ζήτηση,δήλωσε ο Lars van Wageningen
της Insights Global's . Η αύξηση αποδόθηκε επίσης σε ορισμένα δεξαμενόπλοια που είχαν περιμένοντας κοντά στον κόμβο τελικά να αποφορτιστεί, πρόσθεσε.

Τα αποθέματα νάφθας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 21% εν μέσω έλλειψης τοπικής ζήτησης από τον τομέα των πετροχημικών, πρόσθεσε ο Wageningen, αλλά σημείωσε ότι λιγότερο προϊόν βγαίνει από τα τοπικά διυλιστήρια που
βρίσκονται σε συντήρηση συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου της Zeeland της Total.

Τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1% καθώς η ζήτηση από την ενδοχώρα μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και οι δεξαμενές αρχίζουν να γεμίζουν.
Οι γεμάτες δεξαμενές στην περιοχή επιβραδύνουν επίσης την εκφόρτωση των δεξαμενόπλοιων και προκαλούν συμφόρηση, πρόσθεσε ο Wageningen.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά περίπου 6% εν μέσω αύξησης των εξαγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Αφρική.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν περίπου 1% καθώς οι εισαγωγές στο κέντρο αυξήθηκαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης