Πετρέλαιο

Το σχέδιο παράτασης των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους θα εξετάσει ο OPEC+

Το σχέδιο παράτασης των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους θα εξετάσει ο OPEC+
Πυκνό είναι το τοπίο σχετικά με την στάση της Ρωσίας στο όλο θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές

Το ενδεχόμενο να παρατείνουν μέχρι το τέλος του έτους τις μειώσεις παραγωγής πετρελαίου, σκέπτονται σύμφωνα με το Reuters, η Σαουδική Αραβία και ορισμένα μέλη του Οργανισμού.
Βέβαια, πυκνό είναι το τοπίο σχετικά με την στάση της Ρωσίας στο όλο θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλων παραγωγών με επικεφαλής τη Ρωσία, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να μειώσει την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η πανδημία coronavirus επιδείνωσε την υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου μειώνοντας τη ζήτηση, η οποία με τη σειρά της σφυρηλάτησε τις τιμές.
Έτσι, αντί να μειώσουν τις περικοπές παραγωγής τους τον Ιούλιο, αρκετές πηγές του ΟΠΕΚ + δήλωσαν στο Reuters ότι υπάρχουν συζητήσεις με επικεφαλής τον de facto ηγέτη του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία σχετικά με τη διατήρηση αυτών των περικοπών.
«Οι Σαουδάραβες βλέπουν ότι η αγορά εξακολουθεί να χρειάζεται υποστήριξη και θέλει να κάνει τις ίδιες περικοπές μέχρι το τέλος του έτους. Οι Ρώσοι θέλουν επίσης το ίδιο, αλλά το πρόβλημα είναι πάλι με τις εταιρείες πετρελαίου », ανέφερε μια πηγή του ΟΠΕΚ +.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak είχε συνάντηση χθες (27/5) με εγχώριες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες για να συζητήσει την πιθανή επέκταση του τρέχοντος επιπέδου περικοπών μετά τον Ιούνιο. Πηγές εξοικειωμένες με τη ρωσική πετρελαϊκή σκέψη ανέφεραν ότι δεν ελήφθη απόφαση καθώς οι απόψεις είναι διχασμένες, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η Μόσχα πρέπει να περιμένει να δει τα επίπεδα ζήτησης καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να επανέρχονται σε λειτουργία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης