Πέτσας: Το πακέτο στήριξης της ΕΕ δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις

Πέτσας: Το πακέτο στήριξης της ΕΕ δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις
Ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η χώρα μας είπε ο κ.Πέτσας
Διαβεβαιώσεις πως το πακέτο στήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας τόνισε ότι η απόφαση της Κομισιόν αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ΕΕ, αναφέροντας ότι «έχει σημασία να σταθούμε στις τρεις λέξεις που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση:  αλληλεγγύη, συνοχή και σύγκλιση».
«Το ποσό που τελικά προτείνεται είναι διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί και ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η χώρα μας» ανέφερε ο κ.Πέτσας, ο οποίος διευκρίνισε πως τα χρήματα του πακέτου στήριξης θα εκταμιευθούν σταδιακά μέσα σε 3 χρόνια και είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για το σχεδιασμό της διάθεσης τους.
Σε ότι αφορά το θέμα της στήριξης των δανειοληπτών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πέραν από την παράταση που ανακοινώθηκε χθες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για πρώτη φορά θα στηριχθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες.
«Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι αποπληρώνουν κανονικά το δάνειο τους, αλλά επλήγησαν από την κρίση και σύμφωνα με το προφίλ τους βρίσκονται ένα βήμα πριν «κοκκινίσουν» τα δάνεια τους.
Το ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση αυτή, υπολογίζεται σε 300-400 εκ. ευρώ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που έλαβαν ή θα λάβουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, το κράτος θα αναπληρώσει το 1/3 των απωλειών τους.
Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι Έλληνες διαχρονικά αντιμετωπίζουν ενωμένοι τέτοιες καταστάσεις και όπως πριν από τρεις μήνες κάναμε ότι έπρεπε στην κρίση που προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο, το ίδιο θα κάνουμε και πάλι όπου χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ερωτηθείς περί των σεναρίων για πρόωρες εκλογές ή για ανασχηματισμό ο κ.Πέτσας είπε ότι δεν γίνεται καμία τέτοια συζήτηση.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr