Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι μέτοχοι της Exxon απέρριψαν τον διαχωρισμό των ρόλων του CEO / προέδρου

tags :
Οι μέτοχοι της Exxon απέρριψαν τον διαχωρισμό των ρόλων του CEO / προέδρου
Η ψηφοφορία για ανεξάρτητη προεδρία συγκέντρωσε το 32,7% των ψήφων
Οι μέτοχοι της Exxon Mobil Corp απέρριψαν τις προτάσεις σχετικά με το κλίμα και τον διαχωρισμό των ρόλων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου στη συνεδρίαση των μετόχων της εταιρείας πετρελαίου την Τετάρτη 27/5/2020.

Οι ακτιβιστές του κλίματος είχαν στρέψει τις προσπάθειες για διαχωρισμό των ρόλων του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου μετά από τις προηγούμενες ήττες στα κλιματικά reports. Η φετινή ψηφοφορία για ανεξάρτητη προεδρία συγκέντρωσε το 32,7% των ψήφων, μειωμένο ποσοστό από σχεδόν 41% πέρυσι.

Ο manager της Exxon εγκρίθηκε με κατά μέσο όρο 93,6%, ανακοίνωσε η εταιρεία στα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Ο σύμβουλος πληρεξούσιων, Institutional Shareholder Services, συνέστησε φέτος να καταψηφιστεί το ψήφισμα του ανεξάρτητου προέδρου.

Η Exxon είχε λάβει μέτρα για να ενισχύσει την άμυνά της ενάντια στο μέτρο, παρέχοντας στον επικεφαλή διευθυντή της αυξημένη εξουσία για την ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου και να συναντηθεί με κορυφαίους μετόχους. Η πρόταση έλαβε πέρυσι σχεδόν το 41% των ψήφων, από 38,7% το 2018.

Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές, η Exxon αντιμετωπίζει μικρή κυβερνητική πίεση για να περιορίσει τις εκπομπές θερμοκηπίου ή να επιτύχει συμφωνίες με ακτιβιστές του κλίματος. Υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Darren Woods, μπλόκαρε έξι κλιματικές αποφάσεις από την ψηφοφορία του τρέχοντος έτους, ενθαρρύνοντας τους ακτιβιστές να αναζητήσουν τη διάσπαση.

Τα μέτρα των μετόχων που περιελάμβαναν αίτημα στην εταιρεία να αυξήσει την αναφορά πιέσεων, των πολιτικών συνεισφορών και των πετροχημικών κινδύνων και να διευκολύνει τους μετόχους να καλούν ειδικές συναντήσεις, απέτυχαν επίσης.
«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εταιρεία και την κατεύθυνσή της», δήλωσε η Liz Gordon, εκτελεστική διευθύντρια εταιρικής διακυβέρνησης στο New York State Comptroller, μία από τις διάφορες ομάδες που συγχρηματοδοτούν την πρόταση του ανεξάρτητου προέδρου.

Οι κορυφαίοι μέτοιχοι της Exxon, Vanguard Group, BlackRock Inc και State Street Corp αρνήθηκαν να σχολιάσουν πώς οι ψήφοι τους για τον ανεξάρτητο πρόεδρο ή τις προτάσεις που σχετίζονται με το κλίμα. Οι τρεις κατέχουν περίπου το 20% των μετοχών της Exxon.

Η BlackRock φέτος προσχώρησε στην ομάδα επενδυτών Climate Action 100+ επιδιώκοντας μείωση των εκπομπών άνθρακα.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης