Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Συνάντηση Novak με με εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες για την εφαρμογή των περιορισμών παραγωγής

Συνάντηση Novak με με εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες για την εφαρμογή των περιορισμών παραγωγής
Κοινή γραμμή της Ρωσίας με τους υπόλοιπους φορείς του μαύρου χρυσού

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak συναντήθηκε με εγχώριες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες για να συζητήσουν την εφαρμογή των παγκόσμιων περιορισμών παραγωγής πετρελαίου και την πιθανή επέκταση του τρέχοντος επιπέδου περικοπών πέραν του Ιουνίου, ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με τα σχέδια στο Reuters.
Σίγουρα, αυτή η συνάντηση δείχνει την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει μελλοντικά κοινά βήματα για τη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.
«Ο Novak ζήτησε απόψεις. Είτε θα επεκτείνει τη συμφωνία είτε όχι. Οι απόψεις μοιράστηκαν σχεδόν εξίσου» ανέφερε η πηγή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλων κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ενός ομίλου γνωστού ως ΟΠΕΚ +, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να μειώσει τη συνδυασμένη παραγωγή τους κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάιο-Ιούνιο για να αυξήσει τις τιμές και τη ζήτηση, η οποία πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού.
Παράλληλα, χθες (26/5) το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα αποτελεσματική» την συμφωνία του OPEC+. Ειδικότερα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι «η συμφωνία του OPEC+ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και βοηθάει ώστε να αποφύγουμε ένα αρνητικό σενάριο για την αγορά πετρελαίου».
Ερωτηθείς για το εάν χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες, ο προεδρικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του OPEC+ θα παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης