Ενέργεια

Σε λειτουργία στις 30 Μαΐου το εργοστάσιο άνθρακα της Uniper στη Γερμανία

Σε λειτουργία στις 30 Μαΐου το εργοστάσιο άνθρακα της Uniper στη Γερμανία

Η μονάδα των 1.050 μεγαβάτ (MW) που κόστισε στην  Uniper 1,5 δις. ευρώ   έλαβε εξαίρεση από το σχέδιο της Γερμανίας για έξοδο από την άνθρακα έως το 2038

 

Ο γερμανικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Uniper Datteln 4 με άνθρακα θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη 26/5/2020.


Το εργοστάσιο των 1.050 μεγαβάτ (MW) που κόστισε στην  Uniper 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ   έλαβε εξαίρεση από το σχέδιο της Γερμανίας για έξοδο από την άνθρακα έως το 2038, αφού η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ήταν πιο λογικό να κλείσει η παλιά χωρητικότητα με υψηλές εκπομπές CO2 για να ανοίξει ο δρόμος για υπερσύγχρονο Datteln να λειτουργήσει στη δεκαετία του 2030.

Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν επικρίνει τον συμβιβασμό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση στερείται φιλοδοξίας.

«Επιβεβαιώνουμε την ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας του Datteln 4 στις 30 Μαΐου», δήλωσε εκπρόσωπος της Uniper την Τρίτη προσθέτοντας ότι η έναρξη ήταν σύμφωνη με ένα προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο.

Οι ειδοποιήσεις για την παραγωγή βάσει των κανόνων της αγοράς χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας που παρακολουθούν οι έμποροι είχαν δείξει τον επικείμενο συγχρονισμό της μονάδας με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Το εργοστάσιο προοριζόταν να ξεκινήσει την παραγωγή το 2011, αλλά καθυστέρησε από την περιβαλλοντική συζήτηση και από ζημιές στον λέβητα κατά τη διάρκεια δοκιμών εξαρτημάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης