Κατά 51 MW αυξήθηκε η εγκατεστημένη ισχύς ηλιακής ενέργειας της Νορβηγίας το 2019

Κατά 51 MW αυξήθηκε η εγκατεστημένη ισχύς ηλιακής ενέργειας της Νορβηγίας το 2019
Οι εμπορικές και βιομηχανικές συστοιχίες παρείχαν το 60% των προσθηκών του περασμένου έτους

Η Νορβηγία έφτασε τα 120 MW χωρητικότητας ηλιακής ενέργειας στα τέλη του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο νορβηγικός οργανισμός ηλιακής βιομηχανίας Solenergiklyngen και βασίστηκε σε στοιχεία της εταιρείας Multiconsult.
H χώρα της Βόρειας Ευρώπης πρόσθεσε 51 MW νέας ηλιακής χωρητικότητας πέρυσι, με 20 MW από αυτά να αντιστοιχούν σε συστήματα εκτός δικτύου.
Η Νορβηγία είχε προσθέσει 23,5 MW ηλιακής ενέργειας το 2018, 18 MW ένα χρόνο νωρίτερα και 11 MW το 2016.

Οι εμπορικές και βιομηχανικές συστοιχίες παρείχαν το 60% των προσθηκών του περασμένου έτους, με οικιακά συστήματα που αντιστοιχούσαν στο 35%. Σχεδόν όλη η ηλιακή χωρητικότητα που εγκαταστάθηκε τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Plusskundeordningen - Plus Customer - που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2017.
Το σύστημα εισήγαγε ένα καθαρό σύστημα μέτρησης για να εξασφαλίσει πλεόνασμα ισχύος από ηλιακά συστήματα με χωρητικότητα από 100 kW που αγοράστηκαν από παρόχους ενέργειας.
Ο νορβηγικός ενεργειακός οργανισμός Enova συμμετείχε και υποστήριξε το καθεστώς κινήτρων με εκπτώσεις της τάξεως του 25%  για το κόστος της αγοράς και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης