Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οδήγησε σε απώλειες το πετρέλαιο - Στα 33 δολ. το αργό, στα 35 δολ. το Brent

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οδήγησε σε απώλειες το πετρέλαιο - Στα 33 δολ. το αργό, στα 35 δολ. το Brent
Ενισχύθηκαν οι ανησυχίες για τον ρυθμό ανάκαμψης της ζήτησης
Upd (22:51) Το πετρέλαιο υποχώρησε έως και 5% την Παρασκευή 22/1/2020 σε περίπου 34 δολάρια το βαρέλι καθώς η ένταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας κλιμακώθηκε και ενισχύθηκαν οι αμφιβολίες σχετικά με τον ρυθμό ανάκαμψης της ζήτησης από την κρίση του κορωνοϊού.

Η Κίνα πρόκειται να επιβάλει νέα νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, προειδοποιώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.
Το Πεκίνο απέτυχε επίσης να θέσει έναν στόχο οικονομικής ανάπτυξης, καθώς η πανδημία σφυρηλάτησε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το Brent υποχώρησε 1,72 δολάρια, ή 4,8%, στα 34,34 $ το βαρέλι στις 1150 GMT, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει στα 33,54 $.
Την ίδια ώρα αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 1,94 $ ή 5,7% στα 31,98 $.
Περί τις 22:49 ώρα Ελλάδας oι απώλειες είχαν περιορισθεί και η τιμή του brent υποχωρούσε 2,19% στα 35,27 δολάρια το βαρέλι και το αργό 1,36% στα 33,46 δολάρια το βαρέλι.

«Οι επενδυτές πρέπει για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουν έναν εντατικό πόλεμο δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM.

«Ο κορωνοϊός έχει ακυρώσει μια δεκαετία παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης πετρελαίου και η ανάκαμψη θα είναι αργή.»

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει σημαντικά το 2020, με το Brent να έχει φθάσει σε χαμηλό 21 ετών κάτω από τα 16 $ τον Απρίλιο και το αμερικανικό αργό πετρέλαιο να υποχωρεί κάτω από το μηδέν.
Με την αύξηση της χρήσης καυσίμων και την περικοπή της προσφοράς, το Brent υπερδιπλασιάστηκε και ήταν σε καλό δρόμο για ένα τέταρτο εβδομαδιαίο κέρδος.

«Η αγορά πετρελαίου δεν είναι ακόμα έξω από το δάσος», δήλωσε ο Eugen Weinberg της Commerzbank. «Θεωρούμε ότι το τελευταίο ράλι τιμών στην αγορά πετρελαίου είναι υπερβολικό.»

Ο ΟΠΕΚ +, μειώνει την προσφορά κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την 1η Μαΐου για να υποστηρίξει την αγορά.

Τα στοιχεία για τις εξαγωγές δείχνουν ότι ο ΟΠΕΚ + έκανε μια ισχυρή αρχή. Σε ένδειξη χαλάρωσης, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Η ζήτηση βενζίνης αυξάνεται και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν την επιστροφή των ευρωπαϊκών ταξιδιών.

Οι traders θα παρακολουθούν τη ζήτηση των ΗΠΑ για το Σαββατοκύριακο του Memorial Day, μια εποχή που συνήθως αυξάνεται η χρήση καυσίμων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης