Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Κίνα «απομακρύνει» το πετρέλαιο από τα υψηλά 2 μηνών - Στα επίπεδα των 30 δολ/βαρέλι το crude

Η Κίνα «απομακρύνει» το πετρέλαιο από τα υψηλά 2 μηνών - Στα επίπεδα των 30 δολ/βαρέλι το crude
Τόσο το Brent όσο και το WTI καταγράφουν κέρδη για τέταρτη εβδομάδα

Μικρής τάξεως υποχώρηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις σημειώνει το πετρέλαιο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -4,69% στα 34,46 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -5,57%, στα 32,03 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με την αγορά, η εν λόγω πτώση αποδίδεται στην απόφαση της Κίνας για απόσυρση των στόχων ανάπτυξης το 2020, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.
Η εγκατάλειψη του αναπτυξιακού στόχου «θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως λιγότερη προσοχή στις επενδύσεις υποδομών και θα μπορούσε να θεωρηθεί αρνητική για το πετρέλαιο», δήλωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικός στρατηγικής της παγκόσμιας αγοράς στην AxiCorp.
Παρόλα αυτά, τόσο το Brent όσο και το WTI καταγράφουν κέρδη για τέταρτη εβδομάδα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση των καυσίμων αρχίζει να ανακάμπτει, καθώς οι χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της νόσου.

Οι ροές κυκλοφορίας στο Βερολίνο και το Τόκιο έχουν ανακάμψει, σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες η χαλάρωση των περιορισμών σε πολλές πολιτείες υποστήριξε τη ζήτηση για βενζίνη.
Αξίζει να επισημανθεί ότι σημαντικό ρόλο στην όλη κατάσταση έχει παίξει η συντονισμένη προσπάθεια μελών του OPEC+ και των ΗΠΑ για περιορισμό της παραγωγής, με στόχο την ισορροπία της ενεργειακής αγοράς.
Τέλος, σύμφωνα με το CNBC, η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, λόγω της Ημέρας Μνήμης την ερχόμενη Δευτέρα (25/5). Είναι εθνική αργία και συνδέεται με αύξηση των μετακινήσεων εντός της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης